Getty Images

"Când jucam la Liverpool, mereu fumam și beam". Dezvăluirile unui fost star de pe Anfield

"Când jucam la Liverpool, mereu fumam și beam". Dezvăluirile unui fost star de pe Anfield

09/11/2019 la 10:13Actualizare 09/11/2019 la 10:14

Un fost jucător al lui Liverpool a dezvăluit că pe Anfield a dus o viață foarte dezechilibrată. Markus Babbel spune că Anglia este un pericol pentru fotbaliștii singuri.

Markus Babbel a evoluat la Liverpool în perioada 2000-2004, fiind de asemenea împrumutat la Blackburn pe timpul petrecut la actualul lider din Premier League. Fostul fotbalist german a mărturisit de curând că Anglia reprezintă un real pericol pentru jucătorii singuri.

Unul dintre liderii fotbalului german în anii 1990, Babbel a explicat cum a trăit el perioada în care a evoluat în fotbalul englez, unde nu a reușit performanțele de dinainte și unde a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barre, cea mai comună și severă formă de polineuropatie acută demielinizantă. Mai exact, un sindrom care se caracterizează prin slăbiciune musculară progresivă şi pierderea sau diminuarea reflexelor tendinoase.

Markus Babbel, despre perioada petrecută la Liverpool

"Pentru un bărbat singur, Liverpool și Anglia, în general, sunt locuri ideale în care vrei să fii, dar ca fotbalist... eram mereu beat și fumat. Eram nevoit să mă recuperez dintr-o accidentare și am avut nevoie de disciplină, dar doi ani am avut un stil de viață foarte dezordonat. De aceea a trebuit să plec, aveam nevoie de disciplină. Ca să redevin un jucător de fotbal 100% era inevitabil să schimb aerul. În Anglia este destul de ușor să te regăsești făcând lucruri stupide", a spus Babbel, care antrenează acum echipa Western Sydney Warriors, echipă din prima ligă din Australia.