Premier League revine în acest weekend însă guvernul britanic a anunțat în această săptămână că vor fi interzise adunările cu mai mult de șase persoane iar acest lucru a pus serios la îndoială planul inițial ca spectatorii să se întoarcă la evenimentele sportive începând cu 1 octombrie.
De asemenea, a fost anunțat în planurile pentru revenirea fanilor, este prevăzută o limită de 1000 de persoane pe eveniment. Astfel, vineri oficialii Premier League au scris guvernului pentru a-i cere să se răzgândească. Oficialii fotbalului englez au dezvăluit și că vor amâna planurile pentru evenimente pilot cu spectatori până când limita va fi ridicată.

Pierderi financiare uriașe din cauza absenței fanilor

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
În timpul pandemiei de coronavirus toate sporturile au precizat că vor urma cu strictețe recomandările guvernului. Însă pe măsură ce timpul a pierdut, pierderile financiare au devenit din ce în ce mai importante.
Anunțând că scrisoarea a fost redactată din cauza îngrijorării privind deciziile guvernului din această săptămână, un purtător de cuvânt al Premier League a afirmat: ”Pentru fiecare lună a sezonului fără fani, peste 100 de milioane de lire se pierd în toate ligile, având efecte puternice asupra economiei locale și naționale. De asemenea, sunt afectate și peste 100.000 de persoane ale căror joburi depind de activitatea în jurul meciurilor”.
”Cluburile noastre au pregătit deja evenimente test și putem face și experimente la scară mai largă pentru a demonstra că putem avea un mediu sigur, la fel cum Project Restart a fost un succes”.
Cu siguranță că lumea fotbalului se simte lăsată în urmă în condițiile în care toate celelalte activități, cum ar fi cinema-urile sau mersul la pub acum sunt permise, însă fanii nu au voie în continuare pe stadioane.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Etapa 1, Premier League 2020-2021

Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24