Povestea lui Cantona ar fi putut arăta altfel, potrivit ultimelor dezvăluiri făcute de Graeme Souness, fostul mare jucător și antrenor al lui Liverpool. Souness se afla pe banca "cormoranilor" în urmă cu 29 ani, când Michel Platini, selecționerul de atunci al Franței, a venit la el și l-a întrebat dacă nu vrea să-l cumpere pe Cantona.
La vremea respectivă, atacantul evolua pentru Nimes și, în ciuda talentului său, era considerat un jucător problematic. Platini s-a lovit imediat de refuzul lui Souness, iar Cantona a ajuns, în cele din urmă, la Leeds. După un singur sezon, francezul a semnat cu United, unde a reușit performanțe extraordinare.
Într-un interviu oferit pentru Sky Sports, Souness a povestit cum a decurs dialogul cu Platini și a dezvăluit motivul pentru care nu l-a dorit pe Cantona:
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
Eram managerul lui Liverpool în dubla cu Auxerre (n.r. - din Cupa UEFA 1991). Am pierdut primul meci cu 2-0, apoi am câștigat cu 3-0 pe Anfield. La finalul returului, Michel Platini a venit la mine. Ne cunoșteam din vremea în care amândoi jucam în Italia. Mi-a spus: 'Uite, am un jucător potrivit pentru tine. Este un băiat problematic în Franța, dar are foarte mult talent. Ar fi perfect pentru Liverpool'. I-am răspuns: 'Ascultă Michel (n.r. - Platini), deja trec prin momente dificile în vestiar și încerc să scap de câțiva jucători. Ultimul lucru de care am nevoie este o altă personalitate controversată'. Apoi, Eric a mers să dea probe la Sheffield Wednesday, iar în final a ajuns la Leeds. Restul e istorie. | Graeme Souness

Cantona, 4 titluri cu Manchester United

Cantona a pus umărul la primul titlu de campioană a Angliei câștigat de United, după o pauză de 26 de ani. Se întâmpla chiar la finalul primului sezon petrecut de atacant pe Old Trafford. Au urmat apoi încă 3 titluri, 2 Cupe și 3 Supercupe ale Angliei.
82 de goluri în 185 de apariții a reușit marele atacant, care a ales să se retragă la vârsta de numai 30 de ani.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31
Premier League
United a renunțat la Rice și pregătește transferul anului. Mutarea care o face cea mai bună din lume
IERI LA 08:29