Au trecut 26 de ani de la meciul Crystal Palace - Manchester United, scor 1-1, în care Eric Cantona avea să intre pentru totdeauna în istoria fotbalului. În ianuarie 1995, pe Selhurst Park, Cantona a văzut cartonașul roșu pentru un fault.
În timp ce mergea pe marginea terenului, către vestiare, un fan al lui Palace, aflat în primul rând, l-a insultat în față. Cantona nu și-a mai putut stăpâni nervii și i-a aplicat o lovitură cu piciorul, desprinsă din arte marțiale.
Gestul a șocat întreaga lume a fotbalului, iar consecințele n-au întârziat să apară. Cantona a fost găsit vinovat pentru asalt, iar Federația Engleză l-a suspendat din fotbal timp de 9 luni.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Pe lângă absența de pe teren, legendarul atacant al lui Manchester United a realizat și o perioadă în serviciul comunității.
La mai bine de un sfert de secol, Cantona și-a amintit episodul de tristă amintire, într-un film nou, "The United Way", în care francezul îndeplinește rolul de narator și co-scenarist. Documentarul respectiv surprinde evoluția lui Manchester United începând din 1958, de la teribilul accident aviatic de la Munchen, și până în ziua de azi.

Cantona, la 26 de ani de la celebra lovitură "kung-fu": "Am un singur regret!"

În cadrul filmului, Cantona a rememorat lovitura "kung-fu" din meciul cu Crystal Palace. Fostul atacant a făcut o dezvăluire uimitoare, spunând că "singurul său regret este că nu l-a lovit mai tare" pe individul aflat în tribunele stadionului Selhurst Park:
"Am fost insultat de mii de ori și nu am reacționat vreodată. Dar uneori ești fragil. Am un singur regret. Mi-ar fi plăcut să-l lovesc și mai tare. Am fost suspendat timp de 9 luni. Voiau să fiu un exemplu.", a spus Eric Cantona, în filmul "The United Way", citat de Daily Mail.
Mai jos, VIDEO cu lovitura "kung-fu" a lui Eric Cantona, din 1995:

Eric Cantona a agățat ghetele în cui la 31 de ani, apoi s-a reprofilat în fotbal pe plajă

După ce i-a expirat suspendarea, Cantona a mai jucat la Manchester United încă două sezoane. Francezul s-a retras la vârsta de numai 31 de ani, apoi s-a reprofilat.
După ce și-a agățat ghetele în cui, Cantona a început să joace fotbal pe plajă. El a reprezentat naționala Franței până în 2006, reușind să câștige 2 trofee: Euro Beach Soccer 2004 și FIFA Beach Soccer World Cup 2005.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121700.jpg
În perioada petrecută pe Old Trafford, Cantona a cucerit 9 trofee, printre care se numără 4 titluri în Premier League. De-a lungul carierei, fostul atacant a mai evoluat la Auxerre, Martigues, Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nîmes și Leeds.
Eric Cantona a adunat 45 de selecții la naționala de fotbal a Franței, reușind să înscrie 20 de goluri.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52