Premier League a organizat miercuri o videoconferință cu căpitanii cluburilor din prima ligă.
Project Restart continuă să se lovească de obstacole în tentativa de a se reporni sezonul pe 12 iunie. Nu doar managerii cluburilor au fost astăzi implicați într-o videoconferință, ci și căpitanii cluburilor.
În videoconferința la care a luat parte șeful departamentului medical al Premier League și căpitanii cluburilor, acestora din urmă le-a fost prezentat protocolul pentru revenirea la antrenamente.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 15 ORE

Mesajul jucătorilor

Majoritatea jucătorilor din Premier League au avut programe individuale la domiciliu de la jumătatea lunii martie și vor trebui să continue să păstreze distanțarea socială și la antrenamentele care ar urma să reînceapă marțea viitoare.
În prima fază a pregătirii, jucătorii se vor afla în grupuri de 5-6 persoane fără contacte direct, pentru ca de pe 25 mai să poată să înceapă antrenamentele cu contact, însă tot în grupuri restrânse. Data la care se speră că se va reveni la antrenamentele normale este 1 iunie, considerată mult prea aproape de cea la care ar urma să reînceapă sezonul.
A fost sugerată astfel data de 19 iunie iar Premier League a acceptat să o ia în considerare. Videoconferința cu jucătorii a fost legată în primul rând de siguranța lor, mai mult decât de forma fizică. Jucătorilor le-a fost transmis că vor fi testați de 2 ori pe săptămână și cu cel puțin 48 de ore înainte să aibă programat un antrenament.
Mesajul căpitanilor de club a fost că jucătorii sunt dispuși să revină la antrenamente de săptămâna viitoare, însă nu și-au asumat ceea ce va urma ulterior. Jucătorilor le-a fost transmis că terenurile de antrenament vor fi mult mai sigure decât ieșirea în public și că protocolurile de siguranță din fotbal sunt mult mai riguroase decât în alte industrii.
Videoconferința care a durat 2 ore și a arătat că există păreri diferite în ceea ce privește opiniile cluburilor. Troy Deeney (Watford) și Mark Noble (West Ham) au fost cei mai vocali, în timp ce căpitanii cluburilor aflate în zona de sus a clasamentului au fost mult mai relaxați cu privire la protocolurile create de Premier League.
În faza a doua de antrenament vor putea exista contacte precum tackling-urile. Unii căpitani și-au exprimat îngrijorarea cu lipsa clarității acestui plan: "Cum puteți garanta siguranța jucătorilor dacă sunt în contact constant unul cu celălalt?" a fost mesajul unuia dintre ei.
De asemenea, a existat și o întrebare legată de un posibil al 2-lea val de infectări cu coronavirus. La ședința de luni, 18 mai, urmează să se voteze dacă să fie implementat Project Restart.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
ACUM 18 ORE
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
ACUM 19 ORE