Chelsea a ajuns la egalitate de puncte cu revelația sezonului, Leicester, iar cele două au ocupat deja confortabil cele două poziții pentru care se mai bat Arsenal, Manchester United și Tottenham. Transformarea lui Chelsea dintr-o echipă bătrână într-una plină de intensitate și determinare este fără îndoială meritul lui Frank Lampard, cel care a injectat tinerețe și exuberanță într-o echipă care părea plafonată la un moment dat.
Meciul de la Burnley se anunța a fi dificil însă în final totul a avut un final fericit, mai ales pentru tânărul de 21 de ani din Hershey, Pennsylvania, Christian Pulisic. Americanul a spart gheața la Chelsea în cel mai bun mod cu putință: printr-un hattrick perfect – stâng, drept, cap. Chelsea a plătit peste 60 de milioane de euro pentru el, dar acum vedem și de ce. Au văzut și fanii lui Chelsea, care au scandat neîntrerupt: ”USA, USA, USA!”.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
IERI LA 15:22
”Sunt încântat pentru el. A fost un meci fantastic. A arătat că este un pachet complet. Au existat multe discuții privind prețul mare plătit, dar Christian este o vedetă la el în țară pentru un motiv. Știu ce presiune a fost pe el și a avut doar o săptămână de pauză în vară, așa că ce rost avea să îl grăbesc?”, a declarat Lampard după meci.
Pulisic, deși a declarat recent că își dorește să joace mai mult, a avut răbdare. Primele două luni au fost dificile, americanul nu a ajuns nici măcar pe bancă în unele partide. Pare că toate aceste zile pline de frustrări s-au adunat și au dus la acest meci stelar făcut pe Turf Moor. După ce Mason Mount și Tammy Abraham au primit toate laudele în acest început de sezon, Pulisic a avut rolul principal împotriva lui Burnley.
Americanul este cel mai tânăr jucător al lui Chelsea care a reușit un hattrick în Premier League. A fost primul din cariera sa și s-a văzut – Pulisic a uitat să ia acasă mingea după meci, dar colegii i-au răsplătit performanța și i-au adus balonul.
După ce intrarea sa a schimbat ecuația meciului de la Amsterdam, Pulisic a confirmat că merită să fie și titular. Primul său gol a fost un efort solo de toată frumusețea – a profitat inteligent de greșeala lui Lowton și a accelerat pe lângă Tarkowski cu o ușurință remarcabilă pentru ca apoi să trimită mingea printre picioarele lui Ben Mee. Celelalte două reușite au venit cu aceeași ușurință iar lovitura de cap prin care și-a completat hattrickul a fost sublimă.
https://i.eurosport.com/2019/10/26/2703848.jpg
Pulisic a ajuns rapid de la un jucător de pe bancă la un fotbalist cheie, care aduce o victorie prin care Chelsea rămâne confortabilă între primele patru.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
23/01/2022 LA 11:14