Pierderea lui Rodri, cel mai scump jucător cumpărat de City vreoodată, accidenat în meciul din UEFA Champions League împotriva Atalantei, este una importantă pentru Pep.
Guardiola a declarat după meci că speră ca Rodri să lipsească doar zece zile, însă accidentarea ar putea fi mai serioasă iar mijlocașul ar putea absenta chiar patru săptămâni. Indiferent de deznodământ, această accidentare îl forțează pe antrenor să facă noi modificări în primul ”11” trimis pe teren sâmbătă, împotriva celor de la Aston Villa, partidă transmisă în direct pe Eurosport 1 de la 14:30.
Rodri a fost titular în 12 din 14 partide în acest sezon, dar Guardiola are câteva opțiuni la dispoziție pentru a-l înlocui.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52
https://i.eurosport.com/2019/09/17/2678389.jpg
John Stones este unul dintre candidații evidenți. Ideea de a juca cu doi mijlocași ca fundași centrali, chiar dacă din nevoie, era ca jocul lui City să fie mai creativ și să înceapă din defensivă. Echipa lui Guardiola își începea construcția de la fundași și avea astfel un control sporit asupra jocului. Stones i-ar putea lua locul la mijloc lui Rodri, fiind un jucător destul de creativ cu mingea la picior dar și care ar putea proteja apărarea.
O altă opțiune este Fernandinho. Cu Otamendi și Stones apți de joc, Fernandinho ar putea reveni la rolul care l-a consacrat la mijlocul terenului și să ofere o protecție excelentă pentru Stones și Otamendi.
Gundogan ar fi o altă variantă – neamțul a mai jucat pe această poziție cât Fernandinho a fost accidentat sezonul trecut. Orice ar alege Guardiola, multitudinea de opțiuni demonstrează că jucătorii lui City sunt destul de versatili pentru a putea rezolva astfel de situații dificile.
Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33