Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care vor fi consecințele retragerii din Super Ligă pentru cluburile din Anglia

Vlad Dumitrescu

Actualizat 21/04/2021 la 16:58 GMT+3

Daily Mail a informat că echpele din Anglia care s-au retras din Super Ligă vor pierde zeci de milioane de euro.

Super League: Chelsea und ManCity vor Rückzug

Credit imagine: SID

Cele 12 cluburi fondatoare care au făcut marele anunț duminică au cumpărat dividende în valoare de opt milioane de euro fiecare în Super Ligă, competiție pe care creatorii sperau să o transforme într-una care va domina fotbalul la nivel de club.
Ieri s-a aflat că echipele din Anglia ar putea avea parte, în afară de cele opt milioane pierdute și de penalități financiare din cauza clauzelor din contractul pe care l-au semnat. Cluburile și-au luat un angajament de cel puțin trei ani.
Avocații susțin că aceste contracte au fost structurate astfel încât să încurajeze cluburile să rămână de partea proiectului controversat, chiar și în situația unor proteste masive. Astfel, cel mai probabil sancțiunile financiare sunt unele ”usturătoare”.
Cu toate acestea, răspunsul public a fost atât de intens, încât cluburile și-au asumat pierderile și au decis să renunțe la Super Ligă.
picture

#ETalks Super Liga a fost destrămată. Ce urmează?

Florentino Perez și ED Woodward aveau planuri mari

Florentino Perez, președintele lui Real Madrid și omologul său de la Manchester united, Ed Woodward aveau planuri mari. Au existat discuții să se creeze competiții similare în America de Sud, Asia și Africa, dacă Super Liga Europeană ar fi mers bine.
De asemenea, s-a discutat și de înființarea unui Campionat Mondial în care ar fi fost implicate cluburile câștigătoare din ligile continentale, un rival direct la Campionatul Mondial al Cluburilor organizat de FIFA.
Dividendele plătite de cluburi uramu săf ie folosite pentru a se construi infrastructura noii competiții și să finanțeze negocieri cu televiziunile, parteneri comerciali și alte plăți legale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo