Dacă noua generație de antrenori are în comun faptul că fiecare manager are propria lui ideologie, propriul stil, Ancelotti nu are neapărat o filosofie proprie, notează The Athletic.
Carlo Ancelotti nu este interesat neapărat de a-și creea propriul stil. Preferă pragmatismul. Nu are o viziune fixă pentru felul în care ar trebui abordate meciurile – în niciun caz una departe de cum i-au cerut patronii să o facă sau ce este mai potrivit pentru jucătorii pe care îi are la dispoziție. Nu este un dictator – este un om care caută mereu colaborarea și flexibilitatea. Nimeni nu îl poate acuza că este narcisist sau orgolios. Dacă Planul A nu merge, va fi încercat Planul B.
Și de obicei, chiar funcționează. Ancelotti antrenează la nivel înalt de 20 de ani. Iar CV-ul său este impresionant, cu echipe precum: Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen și Napoli. Italianul a câștigat trofee lajore la toate cluburile la care a activat. Și este unul dintre doar trei manageri care au reușit să câștige UEFA Champions League de trei ori – cu Milan în 2003 și 2007 și Real Madrid în 2014.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
https://i.eurosport.com/2018/02/20/2276182.jpg

Relațiile personale, esența lui Ancelotti

Relațiile interpersonale sunt cel mai important element pentru Ancelotti. Mai întâi cu patronii cluburilor, care știu atunci când îl numesc că vor avea parte de un manager flexibil, dispus să asculte și să ajusteze. Ancelotti nu se va plânge niciodată de angajatorii săi în public. Mai importantă este însă relația sa cu jucătorii.
Ancelotti are încredere în jucătorii săi și chiar îi ascultă. Își va construi stilul de joc după preferințele, calitățile și slăbiciunile fotbaliștilor pe care îi are la dispoziție.
Exact așa s-a întâmplat la Milan, într-o perioadă de șapte ani și jumătate când a câștigat de două ori Champions League. Italianul povestește despre experiența de atunci în cartea sa: Berlusconi i-a cerut ca Milanul să joace un fotbal spectaculos, când a ajuns în noiembrie 2001. Ancelotti s-a adaptat fără probleme.
https://i.eurosport.com/2017/09/28/2176320.jpg
Marea calitate a lui Ancelotti este capacitatea de a crea condițiile ideale pentru ca jucătorii de top să joace la cel mai înalt nivel. Triumful său de la Milan a fost să găsească un sistem de joc potrivit pentru un lot plin de vedete. N-a reușit singur, cu după multe discuții și dezbateri cu jucătorii. În final s-a hotărât să se joace să se joace cu un romb la mijloc, cu Pirlo la bază și Kaka în vârf. Datorită acestui sistem Milan a câștigat Champions League în 2003 și Serie A în următorul sezon.
”Am construit o echipă pe placul lui Berlusconi”, a concluzionat Ancelotti.
Performanțe similare au fost obținute în același mod de Ancelotti și la Chelsea și Bayern însă provocarea de acum, de la Everton, pare mai dificilă decât toate. Ancelotti trebuie în primul rând să scoată Everton din zona retrogradării, o situație complet nouă pentru italian. Se va adapta Carlo și acum?
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37