În urmă cu aproape două decade Mourinho reuşea ceea ce părea la vremea respectivă imposibilul. A făcut din FC Porto o echipă care să domine Europa, cucerind în doi ani consecutiv Cupa UEFA şi Champions League.
La vremea respectivă, portughezul era de departe cel mai la modă antrenor, iar Abramovich a făcut totul în 2004 pentru a-l convinge să semneze. Efectul la Chelsea a fost cel scontat, "Specialul" reuşind două titluri la rând (2004-2005 şi 2005-2006).
În 2007, povestea de dragoste dintre el şi Abramovich s-a terminat brusc, după o serie de rezultate neconvingătoare, pe fondul unor investiţii masive. O înfrângere cu Aston Villa şi un egal cu Blackburn Rovers au făcut ca situaţia să devină foarte tensionată la club. Un nou semi-eşec, 1-1 cu Rosenborg, în Champions League, a fost ultimul meci al lui Mourinho pe banca lui Chelsea, el fiind apoi înlocuit de interimarul Avram Grant.
Fotbal
Liverpool pregătește în secret cea mai mare mutare din istoria fotbalului. Transferul visat de Klopp
14/04/2020 LA 05:59
La vremea respectivă, s-a scris că Jose ar fi pierdut vestiarul, însă Steve Sidwell, fotbalist adus chiar de antrenorul lusitan în acea stagiune, de la Reading, a ţinut să nege aceste speculaţii. Într-un interviu acordat ieri pentru The Athletic, mijlocaşul care ultima oară înainte de a se retrage a evoluat pentru Brighton, a vorbit despre cât de dureros a fost pentru toţi cei din vestiarul lui Chelsea să se despartă de Mourinho.
"Nu am simţit o tensiune foarte mare în vestiar şi nu credeam că el e în pericol. Au fost câteva meciuri la rând în care lucrurile nu au mers cum trebuie, pe fondul unui sezon mai slab. Dar noi, în interior, nu simţeam că s-ar fi rupt ceva. Nimeni nu se întorsese împotriva lui, eram o echipă unită. În ziua în care s-a anunţat despărţirea, eu îmi duceam soţia la aeroport şi am auzit ştirea la radio. <La naiba, ce o să se întâmple acum?>, mi-am zis. Am fost apoi toţi chemaţi într-o şedinţă la Cobham, iar Jose a venit să îşi ia la revedere. Ne simţeam toţi de parcă ar fi murit cineva. Când vezi caractere puternice ca Didier Drogba, Frank Lampard sau John Terry cum plâng pe podeaua vestiarului, îţi dai seama cât de mult eram toţi conectaţi cu Jose. Şi eu am suferit mult, a fost o senzaţie ciudată să plece", a spus Sidwell, pentru sursa citată.
Faptul că între jucători şi Mourinho nu a fost în primul mandat vreun conflict a fost evident ulterior, când în 2013 fotbaliştii "grei" din vestiar au fost încântaţi că vor colabora din nou cu lusitanul. În al doilea mandat, tehnicianul a mai luat un titlu cu "albaştrii", terminând sezonul 2014-2015 cu doar trei înfrângeri şi fiind declarat managerul anului în Premier League.
În stagiunea 2015-2016, însă, deşi abia semnase un nou contract cu Chelsea, valabil pe 4 ani, Abramovich l-a dat afară. Gruparea de pe Stamford Bridge pierduse 9 din primele 16 partide din Premier League, iar de această dată vestiarul fusese pierdut.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Chelsea i-a găsit înlocuitorul perfect lui Rudiger! Cât ar trebui să plătească englezii
ACUM 15 ORE
Premier League
Dusan Vlahovic este jucătorul lui Juventus! Cât va încasa Fiorentina și ce salariu va avea sârbul
25/01/2022 LA 05:48