La fel ca toate campionatele din lume, Premier League a fost afectat grav de pandemia de coronavirus. Începând din luna martie a anului trecut, meciurile din Anglia s-au disputat fără spectatori în tribune, cu câteva excepții.
Iarna trecută, Guvernul britanic a permis accesul unui număr limitat de fani la unele meciuri, din zone afectate mai puțin de COVID, însă procesul n-a durat mult timp. Numărul de infectări a "explodat" din nou, iar porțile stadioanelor s-au închis complet.
Situația din Marea Britanie s-a îmbunătățit între timp, iar autoritățile din Anglia iau în calcul ca partidele din ultimele două etape ale sezonului din Premier League să se dispute cu spectatori în tribune. Potrivit Daily Mail, pe stadion va fi permis un număr de 10.000 de fani ai echipei gazdă, precum și până la 500 de suporteri ai oaspeților.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 14 ORE

Spectatorii revin la meciurile din Premier League în ultimele două etape ale sezonului

Oficialii din Premier League plănuiesc să amâne penultima etapă pentru 18-19 mai, la o zi după ce Marea Britanie va intra în etapa a 3-a din protocolul anti-COVID al Guvernului, iar restricțiile se vor relaxa. Astfel, fanii tuturor echipelor din prima ligă engleză vor putea să-și vadă la treabă favoriții, pe stadion, însă în număr limitat. Ultima rundă a sezonului din Premier League va avea loc pe 23 mai.
Richard Masters, șeful executiv al Premier League, le-a transmis cluburilor că Guvernul se pregătește să relaxeze regula "fără fani în deplasare". Inițial se discuta că fanii oaspeților ar putea beneficia de 10% din capacitatea stadionului, pentru un număr de 3.000 de locuri. În cele din urmă, board-ul Premier League a decis să reducă numărul la 500 de suporteri.
Pentru fiecare meci din ultimele două etape, Grupul Consultativ pentru Siguranță (SAG), format din reprezentanții cluburilor, serviciile de urgență și Consiliul Local, va trebui să aprobe planurile pentru partidele respective, inclusiv numărul de spectatori prezenți în tribune.
În ultimele săptămâni, autoritățile au permis un număr limitat de suporteri la meciurile din Cupa Angliei și Cupa Ligii. Spre exemplu, în finala Cupei Ligii, dintre Manchester City și Tottenham, au fost prezenți 8.000 de spectatori.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 17 ORE
Premier League
Nebunie în Premier League! Patrick Vieira a lovit un huligan al lui Everton la finalul meciului
ACUM 19 ORE