Edinson Cavani a fost unul dintre cei mai curtați fotbaliști înaintea acestui sezon. Uruguayanul a rămas liber de contract după ce nu și-a prelungit înțelegerea cu PSG, iar multe echipe au încercat înregimentarea lui. Manchester United a avut până la urmă câștig de cauză, obținând semnătura atacantului chiar în ultima zi de mercato.
Pintre echipele care l-au dorit pe Cavani în vară au fost și granzii din Serie A, Juventus și Inter, dar uruguayanul a preferat până la urmă să ajungă în Premier League.
"Le voi fi întotdeauna recunoscător fanilor lui Napoli. Din acest motiv am spus nu multor cluburi italiene, inclusiv lui Juventus, care m-a sunat des, și, de asemenea, și lui Inter.", a declarat Cavani, citat de The Mirror.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56

Cavani: "Nu le-aș fi putut face asta napolitanilor"

Așa cum a mărturisit recent într-un interviu, Cavani a refuzat ofertele din Serie A deoarece a considerat că ar fi fost o trădare față de fanii lui Napoli, cu care are o relație deosebită din perioada în care a jucat pentru clubul din sudul Italiei (2010-2013): "Nu le-aș fi putut face asta napolitanilor. Dacă mă gândesc la Napoli, mă gândesc la bucurie, pentru că știu că am făcut atât de multe pentru ei și ei continuă să-mi mulțumească pentru tot."
În cele 3 sezoane petrecute la Napoli, Cavani a marcat 104 goluri în cele 138 de meciuri jucate. Alături de Napoli, uruguayanul a câștigat Cupa Italiei în 2012, marcând un gol în finala câștigată cu 2-0 în fața lui Juventus. În 2013, atacantul a plecat la PSG, unde a jucat 7 sezoane, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului, cu 200 de goluri.
La Manchester United, Cavani a jucat până acum în 10 partide, dar a marcat deja 3 goluri și și-a demonstrat valoarea în special în meciul contra lui Southampton, când a intrat la pauză și a reușit o dublă și un assist pentru "diavoli". Uruguayanul a suferit recent o accidentare, astfel că este incert pentru derby-ul cu Manchester City din această seară, care va începe la ora 19:30 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/09/2952300.jpg
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50
Fotbal
Morata, "subiect închis", Barcelona ratează şi planul "B". Ce super-fotbalist doresc acum catalanii
05/01/2022 LA 16:27