Edinson Cavani va scăpa fără să fie pedepsit pentru gestul său lipsit de fair-play din timpul meciului din sferturile de finală ale Cupei Ligii, câștigat cu 2-0 în fața lui Everton. Atunci, uruguayanul l-a strâns de gât și l-a trântit la pământ pe Yerry Mina, fundașul columbian al "caramelelor". Faza nu a putut fi revăzută de arbitrul Andy Madley, deoarece meciurile din Cupa Ligii vor avea arbitraj video doar din faza semifinalelor.
Totuși, Cavani ar fi putut fi sancționat ulterior de comisiile de disciplină ale Federației Engleze, dar acest lucru nu se va întâmpla. Sportsmail scrie că arbitrul a menționat în raportul meciului că a văzut faza repsectivă, dar nu a considerat că se impun măsuri disciplinare.
https://i.eurosport.com/2020/12/24/2961189.jpg
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
ACUM 14 ORE
Ole Gunnar Solskjaer a vorbit despre momentul inedit petrecut pe Goodison Park, însă nu s-a arătat deloc deranjat de gestul fotbalistului său. Din contră, managerul lui United a făcut trimitere la o întâlnire mai veche dintre Cavani și Mina, într-un meci de la Copa America, care chiar i-a plăcut.
"Doi sud-americani care au mai avut clinciuri și înainte, s-au întâlnit în preliminariile pentru Copa America. A fost un adevărat meci de fotbal, cu fani, tackling-uri, cartonașe galbene, șanse la ambele porți, mi-a plăcut", a spus Solskjaer, la finalul meciului cu Everton.
https://i.eurosport.com/2020/12/23/2961037.jpg

Solskjaer: "Cavani m-a întrebat dacă poate purta tricoul cu numărul 7"

Vorbind despre atacantul său, Ole Gunnar Solskjaer a menționat că este un profesionist desăvârșit: "Este atât de meticulos și de profesionist. Tot ceea ce face arată de ce are o asemnea carieră. Chiar și la vârsta pe care o are acum este unul dintre cei mai în formă jucători pe care îi avem."
Antrenorul norvegian a recunoscut că printre primul lucru pe care i l-a cerut Cavani când a ajuns la United a fost tricoul cu numărul 7, unul cu o greutate aparte în istoria clubului de pe Old Trafford.
"Acesta a fost primul lucru despre care m-a întrebat când am vorbit cu el, dacă ar putea purta tricoul cu numărul 7. Evident că vorbim despre un tricou cu o istorie în spate. Dar când m-am gândit la cariera pe care o are în spate, la experiența sa și când am văzut ce personalitate puternică are în dicuția pe care am avut-o, mi-am dat seama că este demn de a purta acest tricou.", a declarat Solskjaer, citat de Sportsmail.
Cavani a mai purtat numărul 7 pe tricou la Palermo și la Napoli, dar în cea mai mare parte a perioadei de la PSG a avut pe spate numărul 9.
De-a lungul vremii, tricoul cu numărul 7 la United a fost purtat de jucători precum George Best, Eric Cantona, David Beckham sau Cristiano Ronaldo, adică unii dintre cei mai buni fotbaliști din istoria clubului. Au fost însă și o serie de fotbaliști care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor având numărul 7 pe spate. Printre aceștia îi putem aminti pe Angel Di Maria, Alexis Sanchez sau Memphis Depay.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Premier League
Ronaldo s-a întors acasă! Primele imagini cu starul portughez la revenirea pe Old Trafford
09/09/2021 LA 19:38
Premier League
Reacția lui Ronaldo după ce Cavani i-a cedat numărul 7! Cât au de așteptat fanii pentru un tricou
03/09/2021 LA 08:49