Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cavani, suspendat de Premier League pentru că a folosit, în glumă, termenul "negrito"

Cristian Mihală

Actualizat 31/12/2020 la 17:48 GMT+2

Edinson Cavani a fost suspendat 3 meciuri şi amendat cu 100.000 de lire pentru un comentariu făcut pe reţelele sociale. Informaţia a fost confirmată azi de Football Association.

Edinson Cavani's Instagram post to be investigated into by FA

Credit imagine: Getty Images

Incidentul cu iz rasist de după partida cu Southampton, din 29 noiembrie, nu a fost trecut cu vederea de oficialii Premier League. Atunci, vârful uruguayan de 33 de ani a reuşit o dublă şi un assist pentru o revenire senzaţională a "diavolilor", care au fost conduşi la pauză cu 2-0.
Ulterior, pe Instagram, atacantul venit de la PSG, a fost felicitat de foarte mulţi şi a ţinut să îşi manifeste aprecierea faţă de un prieten virtual. "Gracias, negrito", a scris Cavani, în contextul în care al doilea cuvânt are conotaţii rasiste. La scurt timp, sud-americanul şi-a dat seama că nu a folosit cel mai inspirat cuvânt şi a şters postarea.
Cavani

Cavani, suspendat şi amendat drastic

FA s-a auto-sesizat, chiar dacă Edinson Cavani s-a apărat ulterior şi a spus că a folosit acel termen în glumă, în semn de mulţumire pentru laudele aduse. În apărarea sa, uruguayanul a explicat că nu a făcut niciodată obiectul vreunui caz de rasism, din contră: a fost un militant activ împotriva acestui flagel.
Chiar şi aşa, fotbalistul a fost azi suspendat pentru trei meciuri, cu efect imediat şi amendat cu 100.000 de lire, fiind găsit vinovat că a încălcat FA Rule E3, din regulile după care se ghidează Premier League.
Cavani va lipsi astfel de la partida cu Aston Villa (vineri, ora 22:00, Eurosport 1 şi Eurosport Player), de la partida cu City, din semifinala Cupei Ligii şi de la disputa cu Watford, din Cupa Angliei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo