Născut la Stuttgart pe 16 iunie 1967, actualul antrenor de la Liverpool a jucat fotbal în eșaloanele inferioare din Germania până în anul când echipa pe care o antrenează avea să câștige ultimul său titlu din ultimele 3 decenii.
https://i.eurosport.com/2015/10/08/1707376.jpg
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
ACUM O ORĂ

În 1990 Klopp semna cu Mainz

Fix în vara anului 1990 Jurgen Klopp semna un contract cu Mainz 05, echipă care juca în 2.Bundesliga și la care avea să joace până la finalul carierei de fotbalist.
Klopp a jucat 11 sezoane în tricoul lui Mainz și chiar dacă nu a fost un fotbalist genial, atitudinea și devotamentul său l-au trasformat într-unul dintre cei mai iubiți jucători de către fanii micuței echipe germane, pentru care a marcat 56 de goluri, deși o bună parte a carierei a jucat ca fundaș.
În 1995, Jurgen Klopp a obținut o diplomă la Academia de Științe Sportive din cadrul Universității ”Gothe” din Frankfurt. Acest lucru anunța încă de pe atunci că planurile de a deveni manager erau deja puse la punct, dar poate că nimeni nu credea că peste ani fotbalistul mediocru se va trasforma într-un mare antrenor.
În 2001 a agățat ghetele în cui și a început imediat antrenoratul, fiind numit pe banca echipei la care jucase peste un deceniu. Din acel moment a început povestea trasformării lui Klopp într-unul dintre cei mai buni și mai carismatici antrenori din lume.
https://i.eurosport.com/2020/01/05/2746991.jpg

Doar 5 jucători din lotul echipei actuale erau născuți în 1990

În acest sezon, în care Liverpool a câștigat pentru prima dată titlul în Anglia după o pauză de 30 de ani, Jurgen Klopp s-a bazat pe 24 de fotbaliști. Ei bine, doar 5 dintre ei erau născuți în momentul când Ian Rush&Co sărbătoreau câștigarea campionatului.
James Milner era cel mai ”bătrân” și avea 4 ani, în timp ce portarul Adrian era cu un an mai tânăr. Adam Lallana avea 2 ani, Lovren încă nu împlinise un an de viață, iar Jordan Henderson s-a născut chiar în acea vară a lui 1990.
Ceilalți 19 jucători nici nu erau născuți, iar părinții multora dintre ei erau probabil ei însuși niște copii aflați pe băncile școlilor.
Atât meciul din această seară dintre Liverpool și Chelsea cât și festivitatea decernării trofeului pentru ”cormorani” vor fi trasmise în direct și în exclusivitate de Eurosport.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
"Liverpool încă mai poate câștiga titlul în Anglia!" Un fost jucător al "cormoranilor" e încrezător
16/09/2022 LA 11:06
Fotbal
Critici dure pentru Liverpool după eșecul din Champions League: "Acesta este un fotbal sinucigaș!"
08/09/2022 LA 07:51