Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce făceau Klopp și elevii săi în 1990 când Liverpool câștiga ultimul titlul de campioană

Nicu Savin

Actualizat 22/07/2020 la 17:07 GMT+3

Liverpool va primi astăzi trofeul pentru cucerirea titlului în Anglia. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost acum fix 30 de ani, iar majoritatea eroilor de astăzi ai ”cormoranilor” nici nu erau născuți sau aveau vârste foarte fragede. Managerul Jurgen Klopp avea 23 de ani și semna contractul cu Mainz, echipă la care avea să joace 11 ani și unde și-a început și cariera de antrenor.

Jurgen Klopp, managerul lui Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Născut la Stuttgart pe 16 iunie 1967, actualul antrenor de la Liverpool a jucat fotbal în eșaloanele inferioare din Germania până în anul când echipa pe care o antrenează avea să câștige ultimul său titlu din ultimele 3 decenii.
2007 steigt Mainz in die 2.Liga ab - Jürgen Klopp kämpft mit den Tränen

În 1990 Klopp semna cu Mainz

Fix în vara anului 1990 Jurgen Klopp semna un contract cu Mainz 05, echipă care juca în 2.Bundesliga și la care avea să joace până la finalul carierei de fotbalist.
Klopp a jucat 11 sezoane în tricoul lui Mainz și chiar dacă nu a fost un fotbalist genial, atitudinea și devotamentul său l-au trasformat într-unul dintre cei mai iubiți jucători de către fanii micuței echipe germane, pentru care a marcat 56 de goluri, deși o bună parte a carierei a jucat ca fundaș.
În 1995, Jurgen Klopp a obținut o diplomă la Academia de Științe Sportive din cadrul Universității ”Gothe” din Frankfurt. Acest lucru anunța încă de pe atunci că planurile de a deveni manager erau deja puse la punct, dar poate că nimeni nu credea că peste ani fotbalistul mediocru se va trasforma într-un mare antrenor.
În 2001 a agățat ghetele în cui și a început imediat antrenoratul, fiind numit pe banca echipei la care jucase peste un deceniu. Din acel moment a început povestea trasformării lui Klopp într-unul dintre cei mai buni și mai carismatici antrenori din lume.
James Milner (FC Liverpool)

Doar 5 jucători din lotul echipei actuale erau născuți în 1990

În acest sezon, în care Liverpool a câștigat pentru prima dată titlul în Anglia după o pauză de 30 de ani, Jurgen Klopp s-a bazat pe 24 de fotbaliști. Ei bine, doar 5 dintre ei erau născuți în momentul când Ian Rush&Co sărbătoreau câștigarea campionatului.
James Milner era cel mai ”bătrân” și avea 4 ani, în timp ce portarul Adrian era cu un an mai tânăr. Adam Lallana avea 2 ani, Lovren încă nu împlinise un an de viață, iar Jordan Henderson s-a născut chiar în acea vară a lui 1990.
Ceilalți 19 jucători nici nu erau născuți, iar părinții multora dintre ei erau probabil ei însuși niște copii aflați pe băncile școlilor.
Atât meciul din această seară dintre Liverpool și Chelsea cât și festivitatea decernării trofeului pentru ”cormorani” vor fi trasmise în direct și în exclusivitate de Eurosport.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo