Venit la Chelsea pentru a-l face uitat pe Antonio Conte, Sarri nu a avut succes. Asta și pentru că a abordat o strategie total greșită în raport cu vestiarul, fiind extrem de rigid. "E un fost manager de bancă și vrea să conducă un club de fotbal astfel. În mintea lui, asta e formula succesului. Se comportă ca un matematician, a văzut că are succes așa și nu schimbă registrul", și-a început Green discursul, într-un interviu pentru The Athletic.
Fostul portar al lui Chelsea a povestit și că sesiunile de antrenamente sub comanda actualului antrenor al lui Juve erau extrem de plicticoase, în general Sarri schimbând foarte puține lucruri. Să te antrenezi zilnic în același mod devine obositor, frustrant și contra-productiv.

Ruptura între Sarri și jucătorii lui Chelsea

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Episodul care a dus la ruptura totală între manager și jucători a avut loc în februarie anul trecut, când, după ce Chelsea a fost învinsă fără drept de apel pe Etihad, scor 6-0 de către City, tehnicianul și-a pierdut autoritatea în vestiar.
Cel care l-a înfruntat pe Sarri a fost chiar Green, care a dezvăluit că a folosit un discurs foarte acid la adresa antrenorului.
"I-am zis 'Nu ai niciun plan B, ești un antrenor care știe doar jocul de contra-atac. Jucătorilor le e teamă să îți spună. Tuturor le pasă, dar le e frică să își spună punctul de vedere. Mie nu îmi e. Ce o să îmi faci, nu mă mai bagi titular?", a mai spus portarul.
Discursul lui Green ar fi fost apreciat de majoritatea colegilor, cei mai mulți fiind extrem de nemulțumiți atât de pregătirea făcută de tehnician, cât și de faptul că se transforma într-un mic dictator; Sarri era foarte puțin deschis spre a asculta dorințele sau problemele jucătorilor și considera că metodele sale sunt cele mai bune.
"Am vorbit preț de 15 minuteîn vestiar, după meciul cu City. Mai mulți jucători mi-au spus imediat după "I-ai zis exact ce îmi doream și eu să îi spun, dar nu puteam". Evident, nu aveau cum să aibă discursul meu pentru că și-ar fi periclitat postul în echipă și chiar viitorul la club", a concluzionat Green.

Sarii și problema cu goalkeeperii

Green nu a fost singurul portar din lot care i-a creat probleme lui Sarri în scurtul său mandat la Chelsea. Kepa Arrizabalaga a ținut capul de afiș câteva zile în presa engleză după ce a subminat autoritatea tehnicianului, în finala Cupei Ligii.
Chelsea a pierdut atunci tot contra lui City, dar la penaltyuri, iar antrenorul italian dorise să îl schimbe pe spaniol cu Willy Caballero, un specialist la loviturile de la 11 metri. Kepa, cel mai scump portar din lume, a refuzat schimbarea, spre stupefacția lui Sarri.
https://i.eurosport.com/2019/02/24/2530747.jpg
Robert Green a evoluat sezonul trecut la Chelsea, însă nu a prins vreun meci, fiind al treilea goalkeeper din lot. El s-a făcut cunoscut în fotbalul mare la Norwich, pentru ca apoi să apere poarta lui West Ham, în perioada 2006-2012. A fost un portar cu personalitate, cunoscut pentru faptul că putea să coordoneze foarte bine defensiva, discutând mult cu fundașii. Această calitate i-a adus și 12 selecții la prima reprezentativă a Angliei.
Acum, odată cu venirea lui Lampard, Chelsea are o cu totul altă tipologie de antrenor. Fostul mijlocaș e foarte apropiat de jucători și preferă să mizeze pe mulți fotbaliști tineri, pe care să îi crească. Iar rezultatele au venit, trupa de pe Stamford Bridge fiind acum pe locul patru în Premier League și obținând calificarea în optimile Ligii Campionilor, cu toate că vine după o perioadă în care nu a putut efectua transferuri.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42