Meciul dintre Everton și Liverpool a avut toate ingredientele unui adevărat derby, dar determinarea a fost dusă la extrem și "cormoranii" s-au ales cu doi jucători foarte importanți grav accidentați. Virgil Van Dijk și Thiago Alcantara au fost victimele unor intrări foarte dure din partea lui Pickford, respectiv Richarlison.
Dacă împotriva lui Pickford nu s-a luat nicio măsură disciplinară, Richarlison a fost eliminat. Jurgen Klopp a acuzat jocul dur al jucătorilor lui Ancelotti, precum și maniera de arbitraj, mai ales după ce au apărut zvonuri că accidentarea lui Van Dijk este una cât se poate de gravă.
Imediat după meci, Richarlison a ținut să își ceară scuze pentru gestul său din finalul partidei, menționând că nu a fost unul intenționat, ci a parvenit din motivația extraordinară pe care a avut-o în această partidă.
Fotbal
Trei derby-uri de neratat în week-end + pronosticuri
ACUM 2 ORE
"Toată lumea care îmi cunoaște trecutul știe că nu am fost niciodată un jucător violent. Ceea ce s-a întâmplat astăzi a fost o fatalitate din cauza supra-dedicării din acest meci. Nu am intrat în acel duel cu intenția de a-l răni pe Thiago. Când am văzut că accidentul urma să se întâmple, mi-am ridicat piciorul și l-am lovit cu genunchiul, ceea ce era inevitabil din cauza vitezei jocului.", a scris Richarlison pe contul personal de Twitter, mesaj pe care ulterior l-a șters.
Atacantul "caramelelor" a scris de asemenea că i-a trimis un mesaj personal lui Thiago și a menționat că regretă cele întâmplate: "I-am trimis deja un mesaj cerându-i scuze și îl fac și aici public. Sper că nu a fost rănit grav și că totul este în regulă. De asemenea, îmi cer scuze colegilor, clubului meu și fanilor mei pentru că am lăsat echipa în inferioritate pe finalul jocului. Din păcate, nu pot face nimic pentru a schimba ceea ce s-a întâmplat, decât să reflectez, să muncesc și să merg mai departe."

LIVERPOOL VA FACE CONTESTAȚIE, DUPĂ CE VAR-UL I-A ANULAT UN GOL ÎN PRELUNGIRILE DERBY-ULUI CU EVERTON

Presa engleză a anunțat încă de ieri că Liverpool va face contestație pentru două faze judecate incorect de tehnologia VAR, în opinia "cormoranilor". Prima dintre ele este, evident, cea de la golul lui Henderson, din minutul 90+2. În același timp, campioana din Premier League va cere socoteală și în privința momentului în care Virgil van Dijk a fost accidentat grav de Jordan Pickford, portarul lui Everton.
Cei de la Liverpool consideră că, deși Van Dijk se afla în poziție de offisde la faza respectivă, intrarea dură a lui Pickford, cu ambele picioare aruncate către fundașul olandez, merita să fie sancționată cu cartonaș roșu. De notat este că VAR-ul nici măcar n-a analizat posibilitatea unei eliminări.
Premier League
Scholes, dezamăgit de United: "Unii vor spune că sunt mizerabil, dar adevărul e următorul"
ACUM 6 ORE
Liga Campionilor UEFA
Bayern, cel mai bun start din istorie în Champions League. Cum arată cotele la câștigarea trofeului
ACUM 7 ORE