În toamnă, când au preluat formația de pe St.James' Park, arabii au avut ca obiectiv pe termen scurt salvarea de la retrogradare. Noua conducere l-a înlocuit pe Steve Bruce cu Eddie Howe și a pus la bătaie, în perioada de mercato din iarnă, peste 100 de milioane de euro pentru transferurile lui Bruno Guimaraes (Lyon), Chris Wood (Burnley), Kieran Trippier (Atletico Madrid) și Dan Burn (Brighton).
Efectul a fost cel scontat, parcursul excelent din această primăvară conferindu-le "coțofenelor" un statut privilegiat pe final de stagiune: sunt fără griji în privința retrogradării.
Dar ambițiile sunt mari, planul pe termen lung fiind titlul și calificarea în Champions League. Un asemenea obiectiv e îndrăzneț, dar lui Newcastle îi e greu să aducă fotbaliști world class, chiar dacă salariile oferite sunt mult peste medie și planul pare unul serios.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 6 ORE
CITEȘTE ȘI:
MIHĂILĂ, ADIO ATALANTA! ANUNȚUL FĂCUT DE ITALIENI

Calvert-Lewin va fi cel mai scump jucător din istoria lui Newcastle

Pentru moment, fotbaliștii de mare valoare sunt interesați în primul rând de participarea în Champions League, astfel că Newcastle trebuie să se raporteze la jucători extrem de valoroși, dar care provin de la echipe de plan secund.
Potrivit Mirror, oficialii clubului din nordul Angliei au făcut din Dominic Calvert-Lewin, de la Everton, prioritatea numărul unu pentru perioada de mercato din vară. Pentru vârful de 25 de ani, Newcastle e gata să pună la bătaie o sumă uriașă: 66 de milioane de euro. Ar fi cel mai scump transfer din istoria clubului, dar prețul e atât de mare pentru că de internaționalul englez se interesează și Arsenal. Rămasă fără Aubameyang și cu Lacazette la final de contract, formația londoneză îl vrea cu orice preț pe DCL, dar nu va putea face față din punct de vedere financiar ofertei lui Newcastle.
Calvert-Lewin e un atacant care încă promite mult și care nu a fost obișnuit să lupte pentru trofee, astfel că transferul la Newcastle nu va fi interpretat ca un pas înapoi. Dimpotrivă, judecând după cum a evoluat Everton în acest an, perspectivele de a face performanță pe St. James' Park par în acest moment mult mai mari.
Accidentat în cea mai mare parte a sezonului în curs, Calvert-Lewin are doar 3 goluri în 13 partide jucate în această stagiune. Totuși, cifrele acestea nu reflectă neapărat valoarea sa: în precedentele sezoane, când nu a avut probleme cu accidentările, englezul a marcat mereu peste 10 goluri pentru Everton, în Premier League.
Prețul e evident unul exagerat, dar pentru a fi competitivă pe piață Newcastle e nevoită să supraliciteze, altfel e greu de crezut că va avea acces la fotbaliști de valoare.
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04