Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League Facts | Ce s-a ales de ultimii 19 jucători lăsați de Klopp să plece de la Liverpool

Cristian Mihală

Actualizat 11/05/2021 la 08:42 GMT+3

Jurgen Klopp a renunțat la 19 jucători de la Liverpool, în ultimii 3 ani. Cu o singură excepție - Danny Ings - plecările s-au justificat pe deplin.

Liverpool manager Juergen Klopp celebrates with Dejan Lovren after the game

Credit imagine: Reuters

Germanul a devenit primul om din istoria Premier League care cucerește Liga Campionilor și titlul în Anglia în primii cinci ani la o echipă. Neamțul i-a luat pe "cormorani" de pe locul 10, în octombrie 2015, în condițiile în care sezonul anterior Liverpool ocupase doar locul 6 la finalul stagiunii. Liverpool 2019-2020 - în care s-a cucerit titlul istoric, după 30 de ani - este aproape în întregime creația lui Klopp, care s-a bazat pe doar trei jucători care făceau parte din lot (sau urmau să facă, așa cum e cazul fundașului dreapta) în momentul venirii tehnicianului pe Anfield: Alexander Arnold, Joe Gomez și Jordan Henderson.
Dincolo de sezonul slab făcut acum, Klopp a avut fler la transferuri mereu. A adus pe Anfield fotbaliștii perfecți, care s-au integrat excelent, și a renunțat la jucătorii care nu puteau aduce plus-valoare. Jurnaliștii de la Daily Mail au făcut o listă cu ultimii 19 jucători la care a renunțat neamțul: cu excepția lui Danny Ings, niciunul dintre fotbaliștii plecați de pe Anfield nu "au rupt norii". În plus, pe mulți dintre fotbaliștii cedați s-au luat sume impresionante, mult peste cota de piață normală.

Jucătorii plecați de la Liverpool în ultimii 3 ani

Jon Flanagan (28 de ani) - a părăsit clubul în 2018 și a primit o șansă din partea lui Gerrard, care i-a oferit un contract la Rangers. A evoluat rar, iar în prezent a ajuns la Charleroi, unde e rezervă.
Emre Can (l.) von Borussia Dortmund
Emre Can (27 de ani) - a plecat de pe Anfield în 2018, semnând din postura de jucător liber de contract cu Juve. Nu a avut prestațiile așteptate, iar "Bătrâna Doamnă" l-a împrumutat la Dortmund, care l-a achiziționat definitiv anul trecut.
Ragnar Klavan (35 de ani) - a mers în 2018 la Cagliari, unde e titular, dar are șanse minime să se mențină în Serie A.
Danny Ward (27 de ani) - a fost lăsat să plece în 2018, iar de atunci e rezerva lui Kasper Schmeichel, la Leicester. Interesant e că Liverpool a primit o sumă neașteptat de mare pentru portar: 12 milioane de lire.
Lazar Markovic (27 de ani) - a fost văzut drept o mare speranță, iar Liverpool a avut răbdare cu el, împrumutându-l timp de 5 ani la echipe unde să aibă șansa să joace. În cele din urmă, a plecat din "curtea cormoranilor" în 2019 și s-a întors la formația care l-a lansat în fotbalul mare, Partizan. La echipa din Belgrad dă randament, deși accidentările i-au dat bătăi de cap. Are 14 goluri în 29 de partide pentru sârbi.
Dominic Solanke (23 de ani) - vândut pentru 19 milioane de lire la Bournemouth, în 2019, a fost o dezamăgire. A retrogradat în Championship și are doar 14 goluri în 74 de partide, deși "cireșele" au fost mereu o echipă ofensivă.
Southampton's English striker Danny Ings (L) has an unsuccessful shot past Wolverhampton Wanderers' Belgian midfielder Leander Dendoncker (R) during the English Premier League football match between Southampton and Wolverhampton Wanderers
Danny Ings (28 de ani) - poate singurul fotbalist pe care îl regretă Klopp, dar clubul a primit 20 de milioane de lire în schimbul său. S-a integrat perfect la Southampton unde are o medie de un gol la două partide. Totuși, problemele medicale l-au făcut să rateze multe partide.
Ryan Kent (24 de ani) - Rangers l-a achiziționat pentru 6,5 milioane de lire, în 2019, iar atacantul de bandă a devenit unul dintre favoriții lui Steven Gerrard. Chiar dacă e o piesă importantă în campionatul Scoției, nu pare să fie o mare pierdere pentru Liverpool.
Simon Mignolet (33 de ani) - Suma de 6,4 milioane de lire, plătită de Brugge în 2019 pentru un portar de 31 de ani, a surprins. Goalkeeperul e titular indiscutabil la formația belgiană.
Daniel Sturridge (31 de ani) - e de un an fără contract, după ce a fost implicat într-o controversă privind pariurile. După plecarea de la Liverpool, a semnat cu Trabzonspor, unde a evoluat în doar 11 partide (4 goluri).
Alberto Moreno (28 de ani) - cu Andrew Robertson în banda stângă, apărătorul spaniol avea șanse minime să mai joace, astfel că a fost lăsat să plece liber, în 2019. A semnat cu Villarreal și, după un sezon bun, a lipsit întreaga actuală stagiune după o operație la ligamentele genunchiului stâng.
Connor Randall (25 de ani) - Liverpool nu a luat vreun ban pe fundașul dreapta văzut cândva o mare speranță. Nu a confirmat după plecare, nereușind să fie titular constant nici la Arda Kardzhali, nici la Ross County (actualul club).
Adam Bogdan (33 de ani) - A semnat cu Hibernian imediat ce a fost lăsat de "cormorani" să plece liber de contract de contract. Nu a apărat deloc în stagiunea 2019-2020, iar de anul trecut s-a întors în campionatul Ungariei, la Ferencvaros.
Rhian Brewster (20 de ani) - poate cea mai mare afacere făcută de Liverpool. Tânărul atacant părea promițător, astfel că Sheffield United l-a cumpărat pentru o sumă impresionantă: 23 de milioane de lire. Nu a marcat niciun gol pentru echipa lui Chris Wilder și rar prinde primul "11" al ultimei clasate din Premier League.
Dejan Lovren (31 de ani) - în contextul accidentărilor din centrul apărării în actualul sezon, mulți au spus că apărătorul croat nu ar fi trebuit cedat în 2020. Totuși, Zenit a plătit 12 milioane de euro pentru un fotbalist care nu intra în mod normal în planurile lui Klopp.
Ovie Ejaria (23 de ani) - un fotbalist interesant, cu jocuri bune la Reading, formație care a plătit 3,5 milioane de lire pentru a-l transfera. Nu pare să aibă însă anvergura unui fotbalist care să se fi impus în primul "11" la Liverpool, în următorii ani.
Nathaniel Clyne (29 de ani) - ca și în cazul lui Moreno, prezența lui Trent Alexander Arnold îi bloca orice șansă. Englezul venea după o lungă perioadă de absență, astfel că transferul la Palace (gratis) părea o șansă în cariera sa.
Adam Lallana (32 de ani) - poate singurul fotbalist pe care Klopp l-ar fi vrut în continuare în curtea lui Liverpool. A înțeles că englezul are nevoie să joace constant și a acceptat că acesta nu își va prelungi contractul. Lallana a ajuns la Brighton, dar nu e titular indiscutabil, și ca urmare a problemelor medicale.
Andy Lonergan (37 de ani) - un portar care nu a jucat vreun minut pentru Liverpool, a fost lăsat să plece anul trecut la Stoke. Nici acolo nu a apărat, astfel că în iarnă a ajuns la WBA.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo