Informația a venit pe surse de la Sky News iar jurnaliștii englezi susțin că anunțul oficial va veni în această seară. Suma de 20 de milioane va fi împărțită între cele șase cluburi, ceea ce ar însemna că fiecare club va plăti în jur de 3,5 milioane de lire, o sumă infimă pentru echipe cu bugete de transferuri de sute de milioane pe an.
Sky News susține că acordul la care au ajuns cele șase cluburi cu Premier League cuprinde și măsuri mult mai dure în cazul în care unul sau mai multe dintre aceste echipe vor încerca o mișcare similară în viitor.
Orice club care se va alătura unui proiect similar va fi nevoit să plătească o amendă de peste 20 de milioane de lire și va fi depunctat cu 30 de puncte, conform surselor Sky News. Mărimea amenzilor va fi comparabilă cu cele stabilite de UEFA acum câteva săptămâni.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Premier League sancționează cluburile rebele

Spre deosebire de amenzile UEFA, penalitățile venite de la Premier League vor fi achitate cash și nu vor fi scoase din veniturile din drepturile TV. Acordul la care s-a ajuns acum este unul mult mai convenabil pentru cluburi decât era prevăzut inițial. Premier League avea de gând să amendeze cu 15 milioane de lire fiecare club.
Însă oficialii Preemier League au hotărât că este o prioritate să se tragă linie după scandalul Super Ligii înainte de conferința anuală la care vor participa toate cele 20 de cluburi și care va începe joi.
Doar Barcelona, Real Madrid și Juventus au refuzat să se retragă oficial din proiectul Super Ligii.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52