Condusă cu 1-0 din prima repriză, formația de pe Anfield părea să nu găsească soluții pentru a deschide lacătul defensivei adverse. Klopp l-a schimbat rapid pe Salah, care a acuzat încă probleme după lovitura primită în ultima etapă, așa că misiunea părea și mai grea. Dar "cormoranii" au oferit un nou meci de poveste, câștigând grație golurilor lui Robertson și Mane, din minutele 87 și 90+5.
A fost al 28-lea meci la rând fără înfrângere în Premier League pentru Liverpool, a doua cea mai bună serie din istoria clubului. În consecință, germanul de pe banca liderului din Premier League a fost extrem de euforic la conferința de presă de după partidă.
"O astfel de victorie e cea mai tare senzație posibilă în fotbal. Dacă reușim să punem o astfel de presiune în momentele cheie, e excelent. Am avut un final de meci fantastic, și golul lui Robbo a fost senzațional, după acea pasă superbă a lui Sadio", a spus Klopp.
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 21 ORE
Întrebat despre punctele negative ale echipei, dincolo de rezultatul bun, tehnicianul german a vorbit despre faptul că fotbaliștii săi au intrat prea relaxați.
"Nu mi-a plăcut limbajul corpului jucătorilor mei în prima repriză. Nu am arătat ca niște războinici, am arătat ca niște jucători de fotbal", a mai spus Klopp, nu înainte de a vorbi despre golul anulat în prima repriză lui Firmino. Deși reluările au arătat că brazilianul e pe linie cu fundașul, VAR a stabilit că golul trebuie anulat, pe motiv de offside: "Analistul mi-a arătat golul anulat al lui Firmino. Câteodată VAR-ul acționează în favoarea ta, câteodată nu. Dar trebuie să fim siguri că acest sistem video ajută, uneori creează confuzie. Dar am învins cu 2-1, așa că nu e o mare problemă acum, nu vreau să discut prea mult despre asta. Nimeni nu face greșeli cu un scop, asta e clar".

Liverpool, specialista finalurilor de meci

Sadio Mane a marcat al 35-lea gol al lui Liverpool în Premier League, dincolo de minutul 90. "Cormoranii" au cu mai mult de 10 astfel de reușite decât a doua clasată, într-un astfel de clasament. De la începutul sezonului trecut, trupa lui Klopp a înscris de cinci ori în prelungirile partidelor. Faptul că Liverpool e o specialistă a finalurilor de meci se vede și într-o altă statistică: de la începutul stagiunii trecute, Salah&Co au marcat de 23 de ori în ultimele 10 minute ale confruntărilor.
Cu 31 de puncte după 11 partide, Liverpool intră într-un club select: doar două echipe în istoria Premier League au mai obținut atât de multe puncte după 11 runde (City, în două rânduri și Chelsea).

Rezultatele complete și programul din Premier League

  • Bournemouth - Manchester United 1-0
  • Arsenal - Wolves 1-1
  • Aston Villa - Liverpool 1-2
  • Brighton - Norwich 2-0
  • Manchester City - Southampton 2-1
  • Sheffield United - Burnley 3-0
  • West Ham - Newcastle 2-3
  • Watford - Chelsea 1-2
  • Crystal Palace - Leicester (mâine, ora 16:00, Eurosport 1)
  • Everton - Tottenham (mâine, ora 18:30, Eurosport 1)
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
25/09/2022 LA 16:47