Fotbalul din ligile de amatori din Anglia oferă nenumărate povești spectaculoase. Una dintre acestea este cea a lui Dickie Borthwick, poreclit Tancul. La 83 de ani, el are peste 1.600 de partide jucate și peste 400 de goluri.
"Cariera mea competitivă a început la academia celor de la Invergordon din Scottish Highlands, înainte să ajung la Invergordon Town când avea 15 ani. De atunci am jucat peste 1.600 de partide. Meciul de care îmi amintesc cel mai bine a fost derby-ul dintre Sherborne Town și o altă formație locală. Am reușit un hattrick, dar i-am rupt și degetul portarului advers cu un șut. Niciodată nu uiți un hattrick. Am mai reușit unul când avea 65 de ani.
Când intru pe teren mereu le spun adversarilor să mă trateze ca pe un jucător normal. Să intre tare la minge, nu mă deranjează pentru că și eu fac asta. Nu vreau să fiu tratat ca un om bătrân. Iar 1-2 chiar intră mai tare și uneori au ei de suferit. Una dintre poreclele mele este Tancul.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Am o rutină care îmi permite să fiu fit. Înainte să mă culc seara, mereu merg la geam și respir adânc de 10 ori. Fac același lucru și dimineața. Și sunt extrem de strict cu dieta. Trăiesc singur și știu ce mâncare e sănătoasă pentru mine și care, nu. Sunt și disciplinat. Când beau o ceașcă de ceai, iau un singur biscuite alături. Doar unul. Disciplină, dedicație, dorință și determinare. Acestea îmi conduc viața.
Să joc fotbal mă face să ma simt mai tânar. Oamenii mă întreabă dacă îmi place să merg pe teren. Asta este în regulă pentru cei care nu pot să alerge foarte rapid, dar nu e pentru mine. Cât timp voi putea să alerg la o viteză rezonabilă, nu voi încerca să merg p eteren. Vreau să joc fotbal la un nivel la care ar trebui jucat. Nu am încetinit niciodată" povestea Dickie Borthwick pentru Guardian.

Dickie Borthwick

Credit imagine: Twitter

Își caută echipă

Acum, Dickie Borthwick vrea să-și găsească o nouă echipă. El va împlini 84 de ani luna viitoare, însă abia așteaptă să revină pe gazon. El a jucat pentru 11 cluburi din afara ligilor profesioniste din Dorset. Un alt lucru impresionant legat de el este faptul că a supraviețuit cancerului de prostată în urmă cu un deceniu.
Sunt cât se poate de disponibil. Îmi e dor teribil de mult de fotbal. Simt că sunt capabil să joc 90 de minute. Dau 100%. Sunt puternic ca o stâncă, bine făcut, neînfricat și iubesc cu adevărat acest joc
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52