Adus pentru 8,5 milioane de euro de la Salzburg, în 2020, japonezul de 27 de ani nu s-a impus în primul "11" al "cormoranilor". În sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Southampton, iar în stagiunea recent încheiată a prins foarte rar echipa de start a lui Liverpool.
Și, totuși, când a fost folosit, Minamino a dat un randament excepțional, dovadă cele 7 goluri marcate în cele 9 partide în care a jucat în actuala stagiune în Cupa Ligii și Cupa Angliei. Chiar și așa, în campionat Klopp i-a dat șanse puține, lucru de înțeles când în ofensivă germanul dispune de 5 jucători world-class, precum Salah, Mane, Firmino, Diogo Jota și Luis Diaz. Acum, Mane a plecat la Bayern, dar Minamino nu va avea mai multe șanse la un loc de titular, în contextul în care Liverpool l-a adus deja pe Darwin Nunez, pentru 100 de milioane de euro (bonusuri incluse).
Ca atare, niponul și-a manifestat intenția de a pleca, pentru a evolua constant, iar Klopp și-a dat acceptul pentru mutare. Liverpool cere doar 17 milioane de euro pentru el, astfel că în acest moment Minamino a devenit cel mai curtat jucător din lume. Nu mai puțin de 6 cluburi sunt în cursa pentru a-l transfera: Monaco e favorit[, dar Lyon, Atalanta, Leeds, Wolves și Southampton fac la rândul lor marcaj strâns.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
IERI LA 06:03

Klopp: "E o crimă că Minamino nu evoluează mai des"

La doar 3 zile după ce Liverpool a jucat 120 de minute cu Chelsea, în finala de FA Cup câștigată la penaltyuri, "cormoranii" au fost obligați să revină pe teren pentru duelul restant cu Southampton, de pe St. Mary' Stadium.
Cum titularii obișnuiți erau extrem de obosiți și riscau să se accidenteze dacă erau folosiți - lucru de neconceput având în vedere proximitatea finalei Champions League -, Klopp a decis să facă nu mai puțin de 9 schimbări în primul "11". Au evoluat fotbaliști care prind foarte rar echipa, dar, chiar și așa, "cormoranii" au arătat incredibil de bine.
Tehnicianul german a fost chiar și el surprins de cât de autoritar a putut să controleze Liverpool partida, pe un teren unde nu e niciodată simplu să te impui. Minamino a fost atunci printre cei mai buni de pe teren, iar Klopp și-a scos pălăria în fața lui.
"Parcă am avea un Ferrari în garaj, impresionant. Îi las pe băieți în afara lotului sau în afara echipei, iar ei, când intră, joacă așa. Harvey (n.r. Elliott) nici nu îmi mai aduc aminte când a fost ultima oară titular. Curtis (n.r. Jones) nu a avut ritm, a jucat doar din când în când. De Takumi Minamino ce să mai zic...e o crimă că nu evoluează mai des. Gândiți-vă că azi nici măcar nu l-am băgat pe Alex Oxlade-Chamberlain și vă spun că e într-o formă incredibilă. Știu că e greu pentru acești băieți să joace atât de puțin, dar tot ce se întâmplă în acest an e datorită lor, a tuturor. Avem un grup senzațional și am arătat asta încă o dată azi. O performanță incredibilă, am făcut 9 schimbări și am arătat uimitor. Dacă pierdeam, era responsabilitatea mea, dar nu vreau să îmi arog vreun merit pentru acest succes. E 1000% "vina" băieților, ei au făcut acest meci extraordinar", a spus Klopp la conferința de presă.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
IERI LA 19:02
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
IERI LA 15:20