În noiembrie 2019, omul de afaceri de 48 de ani a cumpărat Romford, o formație aflată într-o situație grea. Acesta spera că va reuși să o promoveze, însă primele două confruntări cu el în postura de manager-patron au fost un fiasco, echipa înregistrând două noi înfrângeri.
Tamplin a înțeles imediat că nivelul jucătorilor din lot e sub ce are nevoie pentru a face performanță, chiar și la acest nivel modest, astfel că a început să aducă fotbaliști. În total, în ceva mai mult de o lună, el a adus 37 de fotbaliști.
Printre ei, Louie Theophanous, Brandon Young-Chambers, Bobby Mills sau Samni Odelusi. Acesta din urmă e și cel mai sonor nume înregimentat. Vârful de 26 de ani a evoluat în trecut la formații precum Bolton Wanderers, Wigan Athletic, Coventry sau Blackpool.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 7 ORE
"O să fiu sincer și o să recunosc că am subestimat valoarea acestei divizii, credeam că ne va fi mai ușor să urcăm în clasament. Probabil va fi aproape imposibil să promovăm în acest sezon, dar vă pot garanta că vom lupta până în ultima clipă. Dacă vom avea șase puncte de recuperat cu două etape înainte de final, tot vom crede în obiectivul nostru", a declarat Glenn Tamplin pentru romfordrecorder.co.uk.
Discursul lui Tamplin vine în contextul în care echipa sa e acum pe ultimul loc în clasament, cu doar două victorii în 15 partide. Distanța față de un loc de play-off e de 23 de puncte, dar Romford are trei meciuri mai puțin disputate.

Cine este Glenn Tamplin, cel mai excentric patron din Anglia

Fost jucător la tineretul lui West Ham, Glenn Tamplin nu a reușit niciodată să ajungă la un nivel decent ca fotbalist. A evoluat la Leyton Orient, Barkingside și Barking, dar a înțeles rapid că nu are calitățile necesare pentru a fi un jucător profesionist.
A abandonat fotbalul și s-a dedicat afacerilor, unde a avut un real succes, devenind în mai puțin de 10 ani multimilionar în lire.
Dar dragostea pentru fotbal nu s-a estompat niciodată, astfel că în 2016 a decis să cumpere Billericay Town, o altă echipă mică, dintr-o ligă inferioară din Anglia. Aventura acolo a durat doar doi ani, deși a investit la început două milioane de lire doar în baza de pregătire.
Considerând că are calități de antrenor, Tamplin nu a luat în calcul să aducă pe banca tehnică o persoană abilitată, astfel că rezultatele au întârziat să apară. În februarie 2018, s-a dat singur afară din poziția de manager al clubului, pentru ca două zile mai târziu să se reangajeze.
În cele din urmă, "mariajul" cu Billericay s-a terminat, Tamplin înțelegând că investește prea mult fără vreun rezultat. Totuși, nu a putut sta departe de marea sa pasiune, astfel că în noiembrie 2019 a preluat-o pe Romford, unde îndeplinește atât rolul de patron, cât și cel de antrenor.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 10 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20