Înfrângerile cu West Ham și Sheffield United atârnă greu pentru Chelsea, formație care la un moment dat părea sigură de prezența în Liga Campionilor pentru stagiunea viitoare. Asta și în contextul în care City era suspendată de UEFA și nu avea drept de participare în cupele europene, decizie întoarsă la începutul acestei săptămâni de TAS.
Acum, formația de pe Stamford Bridge e în fața unui duel contra campioanei Liverpool, iar un punct obținut pe Anfield e absolut necesar. Pentru că altfel Chelsea ar putea să asiste neputincioasă în ultima rundă la bătălia pentru Ligă. Concret, dacă Leicester și United se impun în etapa 37, un egal în meciul direct dintre cele două, în runda 38, ar scoate-o pe Chelsea de pe un loc de Champions League. În ciuda unei eventuale victorii a "albaștrilor" cu Wolves.

Golaverajul, marea problemă a lui Chelsea în Premier League

Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
ACUM 14 ORE
În prezent, Chelsea are un punct avans față de Leicester și United, astfel că un eșec pe Anfield și o victorie în ultima etapă ar aduce-o la cota 66.
Leicester și United au 62 de puncte, iar dacă vor obține victorii în etapa 37 își vor permite o remiză de salon, în ultima rundă. Ambele ar ajunge tot la 66 de puncte, ca și Chelsea, dar ar avea avantajul golaverajului.
Principalul criteriu în Premier League în caz de egalitate de puncte e golaverajul, capitol la care trupa lui Lampard stă foarte prost (+15). De cealaltă parte, Leciester are +31, în timp ce United este la +28.
Ca atare, pentru a depinde exclusiv de ea în lupta la TOP 4, Chelsea are nevoie de un punct pe Anfield. Greu de obținut, mai ales că formația lui Klopp vrea să șteargă impresia proastă lăsată de remiza cu Burnley și eșecul cu Arsenal. În plus, "cormoranilor" li se va acorda titlul după înfruntarea cu Chelsea, un motiv în plus să vrea să obțină maximum din acel meci. Nu în ultimul rând, pentru Liverpool ar fi o revanșă pentru ceea ce s-a întâmplat acum 6 ani, când Chelsea a blocat formația lui Gerrard din drumul spre titlul din Premier League.

Cu cine mai au de jucat ocupantele locurilor 3, 4 și 5 din Premier League

Chelsea (63 puncte)
  • Liverpool (deplasare)
  • Wolverhampton (acasă)
Leicester (62 puncte)
  • Tottenham (deplasare)
  • Manchester United (acasă)
Manhcester United (62 puncte)
  • West Ham (acasă)
  • Leicester (deplasare)
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
Premier League
Lebeuf îl face praf pe Alexander-Arnold: "Defensiv, e la nivel de Championship!"
ACUM 20 ORE
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
IERI LA 16:47