Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, în cursă cu Barcelona pentru un jucător pus pe lista de transferuri de Juventus

Nicu Savin

Actualizat 06/05/2021 la 10:10 GMT+3

Chelsea a avut o campanie de achiziți impresionantă în vara trecută, iar Abramovich este dispus să facă noi eforturi financiarea pentru a-i face lui Tuchel un adevărat dream-team, cu care să se lupte pentru titlul în Premier League.

Adrien Rabiot, sărbătorind marcarea unui gol alături de Dejan Kulusevski și Aaron Ramsey

Credit imagine: Getty Images

Zilele trecute, presa britanică a scris că Chelsea îl dorește insistent pe Romelu Lukaku, dar formația de pe Stamford Bridge nu vrea să se întărească doar pe plan ofensiv.
Italienii de la Calciomercato susțin că Chelsea este interesată de Adrien Rabiot, mijlocașul la care Juventus este dispusă să renunțe dacă va primi o ofertă de 20 de milioane de €. Sursa citată notează însă că mama francezului, care îi este și impresar, a purtat deja negocieri cu FC Barcelona, astfel că londonezii au concurență serioasă.
Atuul lui Chelsea în acest context este însă Thomas Tuchel, care a lucrat un an cu Rabiot la PSG, înainte ca francezul să plece liber de contract la Juventus, în 2019. Antrenorul german a declarat la vremea respectivă că "Rabiot este un jucător grozav și poate deveni un fotbalist de top". Astfel, posibilitatea de a lucra din nou cu Tuchel i-ar putea surâde mijlocașului de 26 de ani.

Benevento-Juventus, Serie A 2020-2021, Adrien Rabiot (Getty Images)

Adrien Rabiot, scos la vânzare de Juventus

Rabiot are contract cu Juventus până în 2023, dar torinezii vor să scape de el din cauza salariului său foarte mare, care în opinia piemontezilor nu este proporțional cu ceea ce oferă francezul pe teren.
De când a ajuns la Juventus, Rabiot s-a ridicat rareori la nivelul așteptărilor, astfel că gruparea torineză vrea să schimbe liniile din sezonul viitor. Rodrigo Bentancur, Weston McKennie și Arthur Melo sunt considerați jucători mult mai potriviți pentru postul de mijlocaș central la "Bătrâna Doamnă".
În plus, Juventus are serioase probleme financiare, care s-ar agrava foarte mult dacă echipa nu va prinde un loc de Champions League în sezonul viitor, astfel că vânzarea unor fotbaliști, în special a unora dintre cei care au salarii mari, ar reprezenta o gură de oxigen pentru finanțele clubului.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Programul Premier League 1-2 mai
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo