Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea scapă, în sfârşit, de Kepa. Cine îi întinde o mână de ajutor celui mai scump portar din istorie

Cristian Mihală

Publicat 21/12/2021 la 11:28 GMT+2

Kepa Arrizbalaga o va părăsi foarte probabil pe Chelsea în fereastra de mercato din ianuarie. Maurizio Sarri îl vrea la Lazio, iar Tuchel va folosi din banii pe transfer pentru întărirea defensivei.

Kepa

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a plătit o sumă enormă pentru transferul lui Kepa Arrizabalaga, aproximativ 80 de milioane de euro, doar că portarul în vârstă de 27 de ani a făcut o serie de gafe, care i-a determinat pe șefii clubului să-l transfere în iarnă și pe Edouard Mendy. Acesta s-a transformat într-unul dintre cei mai buni goalkeeperi din lume, astfel că şansele ca spaniolul să apere constant pentru formaţia de pe Stamford Bridge sunt nule.
https://www.eurosport.ro/fotbal/premier-league/2021-2022/un-mare-club-din-europa-forteaza-transferul-lui-kepa-arrizabalaga-de-la-chelsea_sto8602158/story.shtml
Chelsea a înţeles asta din vară, când a fost aproape să îl cedeze la Juventus, dar cluburile nu s-au înţeles în cele din urmă, "albaştrii" dorind să recupereze cât mai mult din suma investită.
Acum, însă, lucrurile s-au schimbat, cota celui mai scump portar din istorie fiind în picaj, în contextul în care nu apără deloc. Kepa a ajuns să valoreze doar 13 milioane de euro, conform siteului de specialitate transfermarkt.de, iar formaţia de pe Stamford Bridge e dispusă să iasă în pierdere, doar pentru a scăpa de un fotbalist a cărui utilitate în lot e limitată.
Conform sport.es, salvarea portarului, dar şi a lui Chelsea vine din Serie A, acolo unde Mauriyio Sarri îl vrea la Lazio. Pepe Reina, actualul titular al formaţiei din Cetatea Eternă, va împlini în curând 40 de ani, şi a arătat în actualul sezon multe slăbiciuni. Sarri îl va transfera pe iberic încă din iarnă, tehnicianul italian fiind de altfel cel care a inistat pe lângă Abramovich, când se afla la Chelsea, pentru achitarea clauzei de reziliere stabilite de Bilbao.
https://twitter.com/DeadlineDayLive/status/1472927723534393350
Banii pe transferul lui Kepa, folosiţi pentru aducerea unui fundaş central
Chelsea e dispusă să îl cedeze pe portarul iberic pentru o sumă de aproximativ 25-30 de milioane de euro. Un preţ foarte mic raportat la cât s-a cheltuit pentru aducerea lui, dar corect dacă ne raportăm la cota de piaţă a acestuia şi la evoluţiile avute.
Formaţia de pe Stamford Bridge va folosi banii veniţi dinspre Lazio pentru completarea sumei pentru achiziţia unui fundaş central. Tuchel e într-o situaţie teribilă în prezent, în contextul în care contractele lui Rudiger, Christensen, Azpilicueta şi Thiago Silva expiră în vară. Germanul reinventat de Tuchel nu va mai continua sigur la echipă, având oferte tentante de la Real Madrid sau Manchester United, în timp ce Thiago Silva a ajuns deja la 37 de ani şi s-ar putea ca organismul său nu mai reziste la cel mai înalt nivel.
Obiectivul numărul unu pentru "Regina Europei" este De Ligt, de la Juventus, dar multe vor depinde de disponibilitatea financiară a luiAbramovich. "Bătrâna Doamnă" nu concepe să se despartă de fundaşul olandez adus pentru 75 de milioane de euro de la Ajax şi le-a transmis oficialilor englezi că îl pot lua pe batav doar dacă plătesc clauza de reziliere (150 de milioane de euro).
O altă variantă pentru Chelsea este Jules Kounde, fundaşul de 23 de ani al Sevillei, care a fost aproape de Stamford Bridge şi în vară.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo