1) Cea mai bună versiune a lui United apare în meciurile mari

În ciuda rezultatelor negative cu echipe precum Crystal Palace, Bournemouth sau Newcastle, Manchester United s-a descurcat excelent în acest sezon în partidele cu echipele mari. United este neînvinsă în meciurile cu echipele din Top 6. Mai mult, echipa lui Solskjaer a învins-o și pe Leicester, echipa lui Rodgers ocupând în acest moment în poziția a doua în clasament.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58

2) Marcus Rashford lovește cu echipele mari

Dacă United se mobilizează exemplar în meciurile cu principalele echipe ale campionatului, la fel face și Marcus Rashford. Atacantul lui United, care a fost folosit în principal pe banda stângă în acest sezon, a avut meciuri foarte bune cu echipele puternice. Rashford are două duble în cele două meciuri cu Chelsea, gol marcat cu Liverpool și Tottenham și assist cu Arsenal. Dacă își va menține această formă, englezul ar putea pune probleme lui City.

3) Revenirea lui Scott McTominay întărește mijlocul lui Solskjaer

În trei din ultimele 10 meciuri ale lui United nu a jucat Scott McTominay. Niciunul nu a fost câștigat de formația lui Solskjaer. Iar revenirea scoțianului s-a simțit cel mai mult în partida cu Tottenham în care United a dominat mijlocul. Statisticile spun totul despre prestația lui McTominay cu Spurs: 100% dueluri aeriene câștigate, 100% driblinguri reușite, 65% dintre pase au fost în față, 10 recuperări ale mingii și ¾ mingi lungi reușite.

4) Manchester City nu este invincibilă

Manchester City din acest sezon nu este aceeași echipă de anul trecut iar echipa lui Guardiola a făcut deja mai mulți pași greșiți decât era așteptat. Accidentările unor jucători cheie precum Sergio Aguero, Aymeric Laporte sau Leroy Sane dar și lipsa unei acoperiri pentru zona centrală a apărării reprezintă motive de îngrijorare pentru Guardiola și lucruri de care United poate profita. City a pierdut trei meciuri din primele 15 partide ale sezonului deja – sezonul trecut elevii lui Pep au pierdut patru meciuri în total.
https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731174.png

5) Solskjaer trebuie să joace în 3-5-2

Pentru a putea să o blocheze pe City, Solskjaer trebuie să revină la sistemul cu trei fundași care a funcționat atât de bine cu Liverpool. Solskjaer trebuie să se apere om la om cu pentru a face față atacului lui Guardiola. Această așezare nu oferă doar avantaje defensive, dar și un plus în atac pentru United, care poate profita pe contraatac pe flancuri.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50