Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cinci lucruri de reținut după Liverpool - Manchester United

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/01/2021 la 08:25 GMT+2

Liverpool și Manchester United au încheiat la egalitate (0-0) pe Anfield Road în derby-ul Angliei.

FC Liverpool - Manchester United

Credit imagine: Getty Images

1) Luke Shaw poate să joace și bine

Luke Shaw nu a fost până acum unul dintre jucătorii care au impresionat la Manchester United. Deși a avut mari probleme cu accidentările, atunci când a jucat, Shaw a oferit mult prea puține pe faza ofensivă și a părut mereu predispus la greșeli. Tocmai de aceea a fost adus Alex Telles, tocmai de aceea Brandon Williams a prins atât de multe minute sezonul trecut. Cu toate acestea, pe Anfield, Luke Shaw a făcut probabil meciul carierei.
Shaw a fost fără îndoială cel mai bun om de pe teren iar cifrele spun totul: cele mai multe atingeri (68), cele mai multe pase complete (33), 100% tacklinguri câștigate, 81% acuratețea paselor, al doilea în clasamentul celor mai multe recuperări (8), cele mai multe ocazii create (2) și o ocazie mare creată.

2) Lindelof și Maguire, parteneriatul surpriză care merge

Toți fanii lui Manchester United rămăseseră uimiți atunci când Solskjaer a ales să joace cu Victor Lindelof în loc de Eric Bailly în centrul apărării. Ivorianul tocmai venea după un meci excelent făcut la Burnley așa că alegerea lui Lindelof rămânea ciudată. Totuși, trebuie menționat că Bailly este un jucător mereu predispus la accidentări și deja jucase mai multe meciuri consecutive. În același timp, Lindelof este un jucător cu o poziționare pe teren și un control al balonului mult mai bun.
Alegerea lui Ole s-a dovedit a fi însă una extrem de inspirată. Iar parteneriatul Maguire - Lindelof a fost unul extrem de solid pe tot parcursul meciului. Lindelof și-a câștigat toate duelurile aeriene (unul dintre punctele sale slabe de obicei), a avut o acuratețe a paselor de 83%, a avut 10 respingeri și două tacklinguri câștigate. Maguire a avut și el un meci excelent și a oferit siguranță apărării prin intervențiile sale.

3) Alisson rămâne cel mai bun portar din Premier League

Alisson nu a avut neapărat foarte mult de muncă, însă atunci când a fost nevoie a avut intervenții care îl pot pune lejer în cursa pentru cel mai bun portar din lume. Poate că Jan Oblak câștigă aici deocamdată, dar în ceea ce privește goalkeeperii din Premier League, Alisson nu are rival în acest moment.
Intervențiile sale au salvat, cel mai probabil, un punct pentru Liverpool. Ocaziile ratate de Manchester United și oprite de Alisson sunt fix genul de momente în care dacă în poarta cormoranilor ar fi fost Karius, Mignolet sau Adrian lucrurile ar fi stat cu totul altfel, fără îndoială. Liverpool poate că are probleme în centrul apărării - deși Henderson și Fabinho s-au descurcat excelent - dar se poate mereu baza pe un portar cu adevărat de clasă.

4) Atacul lui Liverpool dezamăgește din nou

Toată lumea vorbește despre defensiva lui Liverpool, dar atacul cormoranilor începe să aibă adevărate probleme. Pentru prima oară din 2005, Liverpool nu a marcat în trei meciuri consecutive. Mai mult, cormoranii au marcat un singur gol în ultimele patru meciuri și acela împotriva lui West Bromwich Albion.
Salah, Mane și Firmino trebuie să producă mai mult de atât dacă echipa lui Jurgen Klopp vrea să cucerească titlul în acest sezon. O defensivă care până la urmă s-a descurcat bine nu a fost ajutată de o ofensivă care trăiește pe uscat de multe meciuri. Ceva trebuie să se schimbe. Poate că se simte absența lui Diogo Jota.

5) Manchester City, favorită la titlu?

Dacă Manchester United se poate totuși declara mulțumită cu acest egal pentru că diavolii rămân pe primul loc, cei mai fericiți vor fi cei de la Manchester City. După un început dificil de sezon, în care echipa s-a scăldat în mediocritate pe la jumătatea clasamentului, elevii lui Guardiola mărșăluiesc cu determinare spre primul loc.
După victoria cu 4-0 în fața lui Crystal Palace, City a ajuns la cinci succese consecutive și la două puncte distanță de liderul Manchester United, cu un meci mai puțin disputat. Așadar, dacă City își va câștiga restanța, elevii lui Guardiola vor ajunge pe primul loc, cu un punct peste United. Un sezon cu adevărat imprevizibil, însă vestea bună este că s-ar putea să avem o luptă la titlu în trei. Sau în patru? Sau cinci? Nimeni nu știe în acest moment, dar City pare favorită.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo