Defensiva

Conform jurnalistului Sky Sports, Kaveh Solhekol, principala problemă pe care Arteta o are de rezolvat este defensiva tunarilor. Echipa a primit gol în fiecare din ultimele 14 partide. Arteta trebuie să își determine jucătorii să se coordoneze între ei și să se apere mult mai organizat. De asemenea, trebuie să se hotărască dacă David Luiz chiar este o soluție, având în vedere că cuplul Sokratis-Chambers nu apre să funcționeze. Accidentările lui Bellerin și Tierney nu fac misiunea mai ușoară.

Mesut Ozil

Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
ACUM 15 ORE
Ce să faci cu un jucător ca Ozil? Germanul este un jucător extrem de talentat, dar mulți fani Arsenal sunt îngrijorați că Ozil a devenit pentru Arsenal un lux pe care nu și-l permite.
Ozil ar putea străluci într-o echipă bună, unde ar avea libertatea să se exprime, dar pare că la Arsenal nu se va întâmpla acest lucru. Ozil a fost schimbat după mai puțin de o oră în meciul cu City iar Ljungberg a explicat atunci că echipa avea nevoie de mai multă energie. Arsenal nu își permite să plătească un jucător regește care se plimbă pe teren.
https://i.eurosport.com/2019/12/19/2739821.jpg

Viitorul căpitan

Ca fost căpitan al lui Arsenal, Arteta știe ce înseamnă să conduci o echipă. Drama care a învăluit problema privind cine să fie căpitanul pare să fie reprezintativă pentru problemele tunarilor.
Unai Emery le-a permis jucătorilor să voteze căpitanul în vară iar alegerea lor – Granit Xhaka – a creat probleme, fanii nefiind convinși că elvețianul poate fi un lider sau că este destul de bun pentru a fi titular.
Aubameyang este noul căpitan, dar gabonezul a părut să își piardă cumpătul cu tânărul Joe Willock în înfrângerea de la Brighton și nu pare dispus să semneze un nou contract.
https://i.eurosport.com/2019/12/06/2731321.jpg

Trebuie să scoată ce e mai bun din Lacazette

În zilele lui bune, Alexandre Lacazette este unul dintre cei mai buni atacanți din Premier League dar în prezent francezul nu pare mulțumit de situația de la Arsenal.
Lacazette părea total nefericit pe bancă împotriva lui Manchester City duminică iar tinerii precum Smith Rowe, Bukayo Saka și Willock au fost preferați în fața lui. Arteta trebuie să găsească o soluție pentru ca Lacazette și Aubameyang să funcționeze împreună.

Întoarcerea în Top 4

Principalul obiectiv al lui Arteta nu are cum să fie decât revenirea în primele patru clasate. Un loc de Champions League este esențial pentru o echipă precum Arsenal, din punct de vedere al veniturilor dar și al publicității.
Chiar dacă putem presupune că cei din conducere vor avea mai multă răbdare cu Arteta iar proiectul este unul pe termen lung, o revenire în elita Europei ar fi de preferat să vină mai devreme decât mai târziu.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03
Premier League
Arteta și-a distrus propriii jucători, după dezastrul cu Newcastle: "Au fost de 100 de ori mai buni"
17/05/2022 LA 07:49