Considerat de mulți cel mai rapid jucător din lume, Traore a suferit o metamorfoză impresionantă sub comanda lui Nuno Espirito Santo. Extrem "de brownian" în trecut, fotbalistul pare să fi înțeles că e un mecanism dintr-un întreg și că trebuie să își ajute în primul rând echipa. A devenit mult mai responsabil în joc, acest lucru fiind un element important în posibila sa transformare într-un fotbalist de clasă.

Adama Traore nu a primit șanse la Barcelona

Traore a fost născut în Barcelona, la un spital din apropierea stadionului Camp Nou. Deși are origini în Mali și ar fi putut evolua pentru țara unde vedeta incontestabilă e Moussa Marega, visul lui Adama a fost să îmbrace tricoul "Furiei Roja". Deocamdată nu a făcut-o, însă a evoluat pentru Spania la toate grupele de juniori (de la U16, la U21).
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
IERI LA 10:58
Încă de la 8 ani, jucătorul de bandă dreaptă a fost admis în La Masia, celebra Academie a catalanilor și mulți așteptau să meargă pe calea deschisă de Xavi, Messi sau Iniesta. De altfel, Albert Benaiges, fostul său antrenor de la tineretul Barcelonei, afirma că Iniesta a avut cea mai mare influență în cariera lui Traore, mijlocașul fiind un model pentru tânărul jucător.
Deși mustea de talent, fiind unul dintre remarcații antrenorilor, Adama a fost mereu un visător, lucru care i-a determinat pe tehnicieni să creadă cu nu va ajunge un fotbalist important. "Într-o zi, înainte de un meci cu Espanyol, care era cel mai important din sezon, și-a uitat ghetele acasă. Era un fotbalist de clasă, dar cu capul în nori", a dezvăluit Albert Benaiges, unul dintre foștii antrenori, pentru birminghammail.co.uk.
Viața dezordonată l-a făcut să nu primească șanse la echipa mare a Barcelonei, unde a bifat doar o prezență, astfel că în 2015 a fost cedat la Aston Villa. Nici acolo nu a impresionat, așa că un sezon mai târziu a fost transferat la Middlesbrough, unde senzația a fost că, deși a evoluat constant, ar fi putut arăta mult mai multe.
https://i.eurosport.com/2018/05/14/2335322.jpg

Traore, față în față cu Darren Campbell

Din perioada în care evolua pentru Boro, s-a născut și o poveste legată de viteza incredibilă a lui Adama. Fostul mare sprinter Darren Campbell l-a obligat pe jucător să nu mai accelereze la maximum, pentru a avea un mai bun control al balonului.
Concret, Middlesbrough îl co-optase în staff pe Campbell pentru a îi ajuta pe jucători să aibă o "explozie" mai bună. La Adama nu a fost cazul de antrenament în această direcție, el posedând deja o viteză formidabilă. Mai mult, colegii săi l-au rugat în multe momente pe Campbell să facă o cursă 1 vs 1 cu Traore, pentru a vedea care e mai rapid, însă fostul sprinter a refuzat.
Adama e capabil să dezvolte o viteză atât de mare încât probabil ar fi fost un atlet de succes, însă Cambpell l-a obligat să nu mai alerge atât de repede. Asta pentru că, la viteză maximă, Traore era deficitar în a controla balonul.
"Fiind atât de rapid, are oricum mai mult timp decât oricine altcineva să ia decizii bune. I-am explicat că dacă folosește doar 80% din viteza sa va avea mult mai mult de câștigat, pentru că va pasa mai bine, va putea să își pregătească șutul mai bine, mingea îl va asculta mai mult", dezvăluia fostul atlet despre Traore.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
IERI LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
IERI LA 04:50