Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Ben Davies, necunoscutul transferat de Klopp pentru a apăra titlul. Afacere pentru Liverpool

Cristian Mihală

Publicat 01/02/2021 la 16:44 GMT+2

Neil Mellor, fostul atacant al lui Liverpool care a jucat în ultima parte a carierei la Preston, îl cunoaşte foarte bine pe Ben Davies, fundaşul adus de campioană din Championship. Klopp a dat lovitura cu apărătorul de 25 de ani, e convins fostul vârf.

Ben Davies von Preston North End steht vor einem Wechsel zum FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Liverpool şi Preston North End, formaţia de liga secundă, au bătut palma pentru apărătorul de 25 de ani Ben Davies. Acesta va sosi pe Anfield contra sumei de două milioane de lire, urmând cel mai probabil ca Sepp van den Berg, fundaş care nu intra în planurile lui Klopp, să ajungă la Preston sub formă de împrumut.
Ben Davies este un produs al lui Preston, devenind titular indiscutabil din 2018. Anterior, formaţia din Championship îl împrumutase la York City, Tranmere Rovers, Southport, Newport County şi Fleetwood Town. În acest sezon a jucat 19 meciuri, fără a marca vreun gol.
Transferul a produs rumoare în Regat, în contextul în care fanii şi specialiştii se aşteptau la un transfer sonor, care să ofere garanţii că echipa se va bate la titlu, însă Klopp a apelat la un fotbalist de plan secund, fără experienţă în Premier League. Totuşi, Neil Mellor, fost atacant al lui Liverpool, e convins că stafful tehnic nu a făcut o alegere greşită.
"M-am antrenat de ceva ori cu Ben şi mereu am avut aşteptări mari de la el. L-am urmărit şi când juca la York, l-am văzut pe viu când a marcat primul său gol din carieră, când era împrumutat la Fleetwood. De când a devenit titular constant la Preston, s-a transformat într-unul dintre cei mai buni fundaşi din Championship. E stângaci, are un echilibru foarte bun şi poate să anticipeze fazele excelent. Simte pericolul şi nu cedează sub presiune. Văd mulţi fundaşi în fotbal care nu înţeleg că pericolul e iminent, el are un simţ foarte ascuţit în această direcţie", a spus Mellor pentru Sky Sports, pentru ca apoi, întrebat de puntele slabe ale apărătorului, să spună: "Nu e foarte rapid, dar e calm şi are o tehnică bună când are mingea la picior. Liverpool de obicei are un joc de posesie şi asta îl avantajează pe Ben. E foarte bun în aer şi intră în clinciuri, nu se teme că va fi rănit. Singura mea incertitudine e legată de psihicul lui, cum va face trecerea de la Preston la campioana Angliei. E un băiat timid şi modest, dar Liverpool are în Lee Richardson un psiholog excelent. De asemenea, Klopp ştie foarte bine să îi trateze pe jucători, astfel că nu cred că vor fi probleme de încredere sau de integrare".

Ben Davies, super-afacere pentru Liverpool

Dacă Ben Davies va reuşi să se impună la Liverpool rămâne de văzut, dar cert e că din punct de vedere financiar "cormoranii" au făcut o afacere grozavă.
"Merită această oportunitate, chiar mă miram că niciun club din Premier League nu îl transferă. Pentru două milioane de lire, e o adevărată afacere. Cred că Liverpool îl poate vinde fără probleme în vară, dacă vrea, cu de 5 ori suma"
Liverpool mai vrea un fundaş central, chiar dacă îl va semna pe Ben Davies.
Mustafi e aproape de Schalke, după ce Arsenal a acceptat ca fundașul să plece liber, deși mai avea 6 luni de contract cu formația de pe Emirates. Acesta nu intră însă în planurile lui Arteta și e liber să plece. Schalke îl dorește, ceea ce ar înlesni tranasferul la Liverpool al lui Ozan Kabak.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo