Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Facundo Pellistri, jucătorul preferat de Manchester United în locul lui Jadon Sancho

Cristian Mihală

Actualizat 06/10/2020 la 14:48 GMT+3

Manchester United a ratat obiectivul numărul unu din această fereastră de transferuri - Jadon Sancho -, însă a adus pe aceeaşi poziţie un tânăr extrem de talentat: Facundo Pellistri, de la Penarol.

Facundo Pellistri a impresionat la Penarol

Credit imagine: Getty Images

"Diavolii" au reuşit ieri să se întărească, Cavani semnând pe doi ani, din postura de jucător liber de contract, cu puţin timp înainte ca transferul lui Alex Telles, de la Porto, să fie rezolvat şi el.
Totuşi, fanii de pe Old Trafford au motive să fie mai degrabă dezamăgiţi, judecând după startul de sezon, dar şi după faptul că Jadon Sancho, jucătorul atât de dorit în Manchester, a fost ratat.
Totuşi, oficialii din "Teatrul Viselor" au avut grijă să investească în viitor şi au adus pe ultima sută de metri un alt fotbalist de bandă dreaptă, care să reprezinte o variantă pentru înlocuirea lui Greenwood. Acesta a jucat senzaţional stagiunea trecută, dar e încă foarte tânăr şi nu poate evolua din trei în trei zile.

Facundo Pellistri, varianta mai ieftină pentru Manchester United

Varianta lui Solskjaer va fi un alt tânăr, adus pentru 10 milioane de lire (bonusuri incluse) din America de Sud. Facundo Pellistri e o extremă dreapta de 18 ani şi este un talent incredibil, fiind antrenat până la mutarea la United de Diego Forlan, la Penarol. Pellistri a atras oferte de la Lyon și a intrat pe radarul lui Manchester City, Newcastle, Real Madrid și Barcelona, dar United s-a mişcat cel mai rapid, la sugestia fostului său atacant uruguayan, care a garantat pentru el.
"Să am încrederea managerului este un sentiment uimitor și știu că modul în care Solskjaer lucrează cu tinerii e tot ce puteam să îmi doresc. Va fi perfect pentru dezvoltarea mea. Să te alături unui club cu istoria lui Manchester United este un vis devenit realitate. Am învățat multe la Penarol și aș dori să le mulțumesc celor de acolo pentru tot ce au făcut pentru mine", a spus Pellistri pentru siteul oficial al lui United.
Atacantul de bandă, cunoscut după porecla "Facu", a debutat pentru Penarol în august 2019, la vârsta de 17 ani, după ce l-a impresionat pe managerul Forlan, care încă de atunci i-a dat referinţe scouterilor lui United.
Vorbind despre Pellistri, Ole Gunnar Solskjaer s-a declarat încântat de aducerea acestuia. "Scouterii noştri l-au urmărit pe "Facu" de mult timp și credem că va fi un adevărat ajutor pe termen lung. Deși înțelegem că va dura mult timp pentru a se adapta la jocul englez, el este capabil să aibă un impact încă din acest sezon. Are platforma perfectă de a se dezvolta, la Manchester United, și are toate calitățile tehnice și mentalitatea potrivită pentru a deveni un jucător de top", a spus tehnicianul norvegian.
Pellistri e excelent în jocul unu contra unu, având o viteză impresionantă şi o tehnică exclentă în plin fuleu.

Kambwala, întărire de viitor pentru defensiva lui United

United a mai reuşit un transfer ieri: Kambwala, de la Sochaux, dar acesta are doar 16 ani şi va evolua la Academia clubului.
Fundaşul central a costat-o pe formaţia de pe Old Trafford 3 milioane de lire sterline şi era văzut unul dintre cei mai talentaţi fundaşi din Franţa. El poate juca atât în centrul apărării, cât şi la închidere.
Kambwala se afla şi pe radarul rivalei Liverpool, însă a optat să semneze pentru echipa lui Ole Gunnar Solskjaer.
Sochaux a fost disperată să îl ţină pe cel mai bun produs al Academiei şi a respins în urmă cu un an o ofertă a lui United, care la acea vreme era dispusă să plătească 1 milion de lire pentru apărător. Acum, francezii nu au mai avut ce face şi au ţinut cont şi de dorinţa fotbalistului, care voia neapărat să ajungă pe Old Trafford.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo