Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este grecul Konstantinos Tsimikas, primul jucător transferat de Liverpool în această vară

Nicu Savin

Actualizat 11/08/2020 la 14:48 GMT+3

Konstantinos Tsimikas a semnat ieri un contract pe o perioadă de 5 ani ani cu campioana Angliei, Liverpool, dar drumul său până la acest trasfer este unul cât se poate de interesant.

Kostas Tsimikas este primul trasfer realizat de Liverpool în această vară

Credit imagine: Getty Images

Anunțul trasferului jucătorului grec la Liverpool a fost pentru mulți o surpriză, dar faptul că Jurgen Klopp are mare încredere în noul său fundaș stânga este o garanție că valoarea acestuia nu poate fi pusă la îndoială. Tsimikas a avut un parcurs destul de ciudat pentru un jucător care ajunge la campioana Angliei, el fiind îmrpumutat în trecut în modestul campionat al Danemarcei sau la o echipă fără pretenții din prima ligă olandeză.
Tsimikas s-a evidențiat la micuța echipă Panserraikos, acolo unde a ajuns urmându-l pe fratele său mai mare, Stergios, care era considerat mult mai talentat, dar a fost la un pas să nu fie păstrat la echipă atuncio când a dat probe de joc pe când avea 15 ani.
Pierre-Emerick Aubameyang of Arsenal and Kostas Tsimikas of Olympiacos during the UEFA Europa League round of 32 second leg match between Arsenal FC and Olympiacos FC at Emirates Stadium on February 27, 2020 in London, United Kingdom

Tsimikas a dezamăgit la primele antrenamente

În momentul în care a ajuns la Panserraikos, Kostas Tsimikas a avut un mare noroc fiindcă antrrenorul de acolo era un bun prieten al tatălui său, provenind din același sat și a fost păstrat la echipă doar din cauza acestui lucru. Sakis Anastasiadis (antrenorul care i-a dus pe frații Tsimikas la Panserraikos ) a povestit într-un interviu acordat unui site din Grecia cum s-au petrecut lucrurile în acea perioadă:
"Kostas avea doar 15 ani și nici nu a reușit să atingă mingea în primul antrenament. A fost foarte dificil. Am fost foarte supărat. Nu știam ce să fac cu Kostas. Cum puteam să-l duc în U20? Stergios era la un nivel bun, dar nu puteam să-l păstrăm doar pe el. Nu știam ce să le spun părinților săi, care au părăsit Tesalonicul doar ca să fie aproape de copiii lor. Eu sunt din același sat ca tatăl său. Lui Kostas i-a fost greu să joace cu copiii mai mari și nu știam ce să le spun oamenilor din Panserraikos. M-am dus acasă după primul antrenament și nu știam ce să fac, eram foarte îngrijorat.", a spus Sakis Anastasiadis.
Antrenorul a decis în cele din urmă să-i acorde o șansă lui Kostas, iar timpul a demonstrat că a fost cea mia bună decizie din cariera sa: "M-am gândit foarte mult până am luat decizia de a-l susține. După un timp am fost justificat pentru că Kostas a început să se adapteze și să-și arate talentul și determinarea sa. Era un luptător. În al treilea an la Panserraikos l-am promovat la prima echipă, iar restul este istorie ... ", a încheiat omul care practic l-a descoperit pe Tsimikas.
La începutul carierei, Kostas juca mijlocaș stânga și îi avea ca idoli pe Messi, Ronaldo sau Quaresma, dar apoi a fost reprofilat în fundaș stânga și idolul său a devenit Marcelo.
Kostas Tsimikas (vorne) kommt von Olympiakos Piräus

Olimpiakos l-a îmrumutat de 2 ori

În 2014, Olimpiakos l-a trasferat pentru doar 20.000 de € iar după un sezon la echipa a 2-a a fost luat în lotul primei echipe. Acolo nu s-a integrat, iar în 2017 se părea că face un mare pas înapoi în carieră.
De obicei, jucătorii care nu joacă la Olimpiakos sunt împrumutați la alte echipe din prima ligă din Grecia, dar Tsimikas a fost împrumutat la modesta Esjberg, în Danemarca, pentru a doau parte a sezonului 2016-2017.
În vara lui 2017 a revenit în Grecia, dar a fost din nou împrumutat, de data asta într-un campionat mai puternic, în Olanda, dar tot la o echipă modestă, Willem Tilburg. În Olanda, Tsimikas a avut un an excelent și cariera sa a luat o turnură ascendentă din acel moment.
În vara lui 2018 a revenit la Olimpiakos și de această dată a fost păstrat în lot de antrenorul Pedro Martins, dar după un început bun de sezon, a pierdut poziția de titular. În sezonul trecut însă, Tsimikas a ieșit foarte rar din primul 11, fiind unul dintre cei mai buni ai grecilor în anul în care au cucerit titlul la o diferență uriașă fațaă de locul 2. De asemenea, Tsimikas a fost o piesă de bază în toate cele 12 meciuri din Champions League (6 în preliminarii și 6 în grupe), dar și în cele 4 meciuri jucate apoi în Europa League (cu arsenal și Wolverhampton).
Acum aproximativ o lună de zile, Tsimikas a fost aproape de a semna cu Napoli, dar înțelegerea nu s-a perfectat, iar acum grecul a ajuns la Liverpool, contra sumei de aproximativ 13 milioane de €.
Jucătorul a fost foarte entuziasmat de faptul că a ajuns la Liverpool, despre care a spus fără menajamente că este cel mai bun club din lume: "Sunt foarte fericit, sunt foarte mândru că sunt aici. Este o onoare să fiu aici și voi oferi tot ce am mai bun. Pentru mine, Liverpool este cel mai mare club din lume."
"
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo