Evident, cei mai mulți potențiali câștigători ai prestigiosului trofeu individual provin de la campioana Liverpool. Alisson, Virgil Van Dijk, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane sau Mohamed Salah ar putea oricând să fie votați pentru acest titlu.
Specialiștii consideră totuși că există șanse ca un jucător de la o altă formație să pună mâna pe trofeu. Este vorba de unul dintre jucătorii celor de la Manchester City, fie Kevin de Bruyne, fie Raheem Sterling, care au excelat în acest an în tricoul "cetățenilor".
Această listă de potențiali câștigători ar putea fi completată de Jamie Vardy, care este foarte aproape de câștigarea titlului de golgheter, conducând în acest clasament cu 23 de reușite, cu 2 mai multe decât D.Ings de la Southampton și cu 3 peste atacantul lui Arsenal, P.E.Aubameyang.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM 11 ORE
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854239.jpg

Jurnaliștii britanici au păreri diferite

Dominic King, reporter de fotbal al cotidianului Daily Mail, îl consideră pe Jordan Henderson cel mai bun jucător al acestui sezon: "Cred că a fost exponențial pentru Liverpool. A fost omul meciului în toate partidele importante. Conduce echipa cu o intensitate de nedescris, stabilește noi standarde în fiecare zi la antrenamente. Și asta doar pe teren, fără a mai aminti de campania Players Together cu care a reușit lucruri minunate".
https://i.eurosport.com/2020/06/21/2836927.jpg
În schimb, Sami Mokbel (șeful reporterilor de la aceiași publicație) este de părere că Sadio Mane ar merita cu vârf și îndesat acest titlu: "Pentru mine, Mane este cel mai bun jucător, când este în echipă și joacă bine este de o eficacitate înspăimântătoare. Este un fotbalist fantastic, dă pase decisive, goluri, tot ceea ce trebuie. Și pentru mine, cred că Liverpool ar fi o echipă complet diferită fără Mane, de aceea am votat pentru el."
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2844313.jpg
Există și unii specialiști care susín că nu e neapărat nevoie ca acest titlu să fie acordat unui jucător de la echipa campioană. Printre ei se numără și Rory Smith, reprezentantul New York Times, care îl vede pe Kevin De Bruyne cel mai bun fotbalist din Premier League: "Liverpool este o echipă fantastică, cu mulți jucători extraordinari, dar este greu de ales cel mai bun dintre ei. Forța grupului o face pe Liverpool atât de puternică, nu un jucător anume. De aceea cred că De Bruyne merită trofeul în acest an. Salah a câștigat anul trecut, deși City a făcut 100 de puncte, deci lucrurile s-ar putea inversa în acest sezon.".
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58