Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City - Arsenal 3-0 | Emoţii mari pentru Eric Garcia, care a suferit o accidentare teribilă

Cristian Mihală

Actualizat 18/06/2020 la 01:25 GMT+3

Manchester City s-a impus cu 3-0 în derbyul cu Arsenal, în direct pe Eurosport 1, într-o partidă care a fost marcată de accidentări grave şi de gafele lui David Luiz. Granit Xhaka şi Eric Garcia au ajuns la spital, după ce au acuzat probleme. În special starea fundaşului de 19 ani al lui Guardiola a creat mari emoţii.

Garcia s-a accidentat grav în finalul partidei City - Arsenal

Credit imagine: Eurosport

Arteta a revenit pe Etihad din postura de adversar şi avea de răsturnat o statistică potrivnică: "tunarii" pierduseră 6 din ultimele 6 meciuri cu City, în 5 dintre ele primind cel puţin 3 goluri.

Manchester City - Arsenal 3-0 | Arteta, urmărit de ghinion

Partida a început cum nu se poate mai rău pentru fostul secund al lui Guardiola, după ce Granit Xhaka s-a accidentat serios în debutul partidei. Elveţianul nu a putut continua disputa şi a fost înlocuit cu Dani Ceballos. Elveţianul s-a ciocnit de coechipierul Guendouzi, apoi probabil a călcat strâmb. Cert e că a acuzat probleme mari la glezna piciorului drept şi nu a mai putut continua.
Deşi Arteta pregătise o partitură extrem de defensivă, cu doi închizători, a fost nevoit să îl arunce în luptă pe Ceballos, un fotbalist căruia îi place mai mult rolul de "regizor".
picture

Accidentare Xhaka

Dacă accidentarea lui Xhaka va fi una gravă, Arteta va avea mari probleme în partidele următoare, în condiţiile în care Torreira este şi el accidentat.
Stafful tehnic al lui Arsenal a avut noi bătăi de cap în minutul 23, când Pablo Mari s-a accidentat şi el şi a trebuit să fie schimbat cu David Luiz.
Dacă în prima jumătate de oră "cetăţenii" au creat pericol la poarta lui Leno doar printr-o incursiune a lui Walker, în ultimul sfert de oră, după introducerea fundaşului brazilian, şi-au creat 4 ocazii uriaşe. Mai întâi prin căpitanul David Silva, pentru ca apoi Sterling în două rânduri şi Mahrez, să rateze de puţin deschiderea scorului.

Manchester City - Arsenal 3-0 | Seară neagră pentru David Luiz

Prima jumătate de oră a partidei de pe Etihad a fost una echilibrată, însă Arteta a fost ghinionist. I-a pierdut pe Xhaka şi pe Mari, astfel că tot planul tactic a fost dat peste cap, tehnicianul lui Arsenal fiind forţat să îi arunce în luptă pe Ceballos şi David Luiz.
Fundaşul brazilian a avut evoluţii oscilante în acest sezon, comiţând mai multe gafe, iar forma slabă a continuat şi în amicale. Din acest motiv, Arteta nu l-a introdus titular în duelul cu City, dar, forţat de împrejurări, a trebuit să se bazeze pe el.
Imediat după intrarea fostului fundaş al lui Chelsea, băieţii lui Guardiola şi-au creat mult mai multe spaţii şi au pus în pericol poarta lui Leno. În cele din urmă, în prelungirile primei reprize, David Luiz i-a aşezat perfect mingea lui Sterling, care nu a ratat. De această dată, fundaşul lui Arsenal a avut un alibi în terenul ud, dar cu siguranţă că fanii "tunarilor" îi vor imputa golul, mai ales în contextul evoluţiilor din această stagiune.
Vezi mai jos golul de 1-0 din Manchester City - Arsenal
picture

Golul lui Sterling, după gafa lui David Luiz

David Luiz şi-a "desăvârşit opera" în debutul primei reprize, când l-a faultat din postura de ultim apărător pe Mahrez. Centralul nu a stat pe gânduri şi a dictat penalty şi eliminare. Lovitura de la 11 metri a fost tranformată fără emoţii de De Bruyne, care făcuse meciul carierei în tur.
Scorul final a fost stabilit de Foden, în prelungirile partidei, dar deja nimeni nu se mai gândea la meci, ci la starea lui Eric Garcia.

Manchester City - Arsenal 3-0 | Eric Garcia, accidentare teribilă

Cu 10 minute înainte de final, Eric Garcia, fundaşul de doar 19 ani care a primit o şansă neaşteptată de a fi titular din partea lui Pep s-a accidentat şi el.
Apărătorul iberic a fost ghinionist şi s-a ciocnit brutal de Ederson, rămânând inert pe gazon. Imediat, medicii şi-au făcut apariţia, dar preţ de minute bune a părut că spaniolul nu este conştient. În cele din urmă, acesta a putut comunica cu cei care îl îngrijeau, iar doctorii au luat toate măsurile de precauţie care se impun în astfel de cazuri: i-au imobilizat gâtul şi i-au montat o mască de oxigen. Imediat, Garcia a fost transportat la spital, pentru investigaţii suplimentare.
De notat că în momentul accidentării lui Garcia, Guardiola consumase toate cele cinci schimbări, astfel că în ultimele 10 minute City a evoluat şi ea cu un om mai puţin pe teren.
Rezultatul de pe Etihad consolidează poziţia secundă a lui City în clasament, iar Liverpool va mai avea de aşteptat înainte să devină campioană. "Cormoranii" sperau ca formaţia lui Pep să se încurce cu Arsenal, astfel încât ei să obţină titlul chiar pe terenul lui Everton, duminică seară, în direct la Eurosport.
În ceea ce o proveşte pe Arsenal, şansele la locul 5, care ar putea duce în preliminariile Ligii, dacă TAS nu întoarce decizia UEFA de a o suspendat pe City din competiţiile europene, sunt din ce în ce mai mici. "Tunarii" rămâne pe 9 şi nu par să etaleze un joc care să ducă la un reviriment pe final de sezon, astfel încât să urce în zona poziţiilor fruntaşe.

Programul etapei 30 din Premier League

PREMIER LEAGUE

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo