După ce starul argentinian a trimis în vară o adresă grupării de pe Camp Nou prin care cerea transferul, Manchester City a făcut totul pentru a-l lua pe decar pe Etihad. Barcelona nu a vrut să audă de această variantă, preferând să îl piardă gratis, în 2021, pe jucător.
În cele din urmă, Messi a acceptat să continue în Catalunya, dar a precizat răspicat că nu îşi va prelungi înţelegerea. În acest moment, situaţia s-a schimbat puţin, în contextul în care Bartomeu, "inamicul public numărul unu" al sud-americanului şi-a dat demisia. Atât Victor Font, cât şi Laporta - principalii favoriţi să devină preşedinţii grupării blaugrana - şi-au făcut ca scop principal la debut de mandat prelungirea contractului lui Messi.
Manchester City nu doar că nu a renunţat la ideea aducerii starului argentinian în Premier League, dar vrea ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile pentru şefia Barcelonei. The Telegraph anunţă că "cetăţenii" au pregătit în cel mai mic detaliu oferta pentru Messi şi că speră ca acesta să semneze înţelegerea în fereastra de mercato următoare. În ianuarie, decarul catalanilor intră în ultimele 6 luni de contract şi poate semna cu oricine din postura de jucător liber, urmând a se alătura respectivei echipe în iunie.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23

Guardiola a negat că se va întoarce la Barcelona

"Factorul Pep Guardiola", așa cum l-au numit spaniolii, e decisiv în alegerea lui Messi, decarul sud-american purtând deja discuții cu fostul său antrenor în legătură cu disponibilitatea clubului din Premier League de a-l transfera.
Messi le-ar fi transmis oficialilor "cetățenilor" că e dispus să vină doar în măsura în care are garanția că Pep Guardiola își va prelungi contractul scadent în 2021. Englezii i-au transmis că scopul lor principal în acest moment e extinderea înțelegerii cu tehnicianul catalan, făcându-i deja acestuia o propunere în acest sens, în ciuda sezonului dezamăgitor.
Interesant e că Joan Laporta vrea să îl convingă pe Messi să continue tocmai prin aducerea lui Guardiola. Pep a vorbit săptămâna trecută despre această variantă şi s-a declarat mândru că a rămas atât de apreciat pe Camp Nou. Ulterior, pentru a nu alimenta speculaţiile, catalanul a negat categoric că se va întoarce la echipa de suflet. "Timpul meu la Barcelona a trecut, acum e vremea altora", a spus antrenorul lui City.
Messi și Guardiola au pus umărul la cucerirea a 14 trofee în perioada respectivă, dintre care 6 în sezonul 2008/2009. În acea stagiune extraordinară, Barcelona s-a impus în toate competițiile în care a participat: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.

Detaliile contractului lui Messi cu City

Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Informația aceasta nu e nouă, ea fiind discutată de mai multe ori, dar ultimele detalii aflate vin să facă un tablou complet al ofertei lui Manchester City. Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net.
Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Messi și-ar fi dat deja acordul în vară privind această formulă și singurele incertitudini în acest moment par legate de situaţia de la Barcelona. Argentinianul părea convins să ia drumul Premier League, dar probabil va refuza să semneze în ianuarie cu City, aşteptând să vadă noul proiect de pe Camp Nou.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31