Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City - Palace 2-2. Aguero a reușit o dublă, dar Guardiola a fost ghinionist, chiar de ziua lui

Cristian Mihală

Publicat 18/01/2020 la 19:11 GMT+2

Manchester City a reușit doar o remiză pe teren propriu, scor 2-2, cu Palace, chiar în ziua în care Pep Guardiola a împlinit 49 de ani.

ergio Aguero of Manchester City celebrates after scoring his team's first goal during the Premier League match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad Stadium on January 18, 2020 in Manchester, United Kingdom.

Credit imagine: Getty Images

Niciun manager al lui City nu a învins în Premier League de ziua sa de naștere, dar istoria părea să nu se repete, judecând după forma "cetățenilor" și după istoricul întâlnirilor directe. În ultimele cinci deplasări pe Etihad, londonezii au plecat cu 21 de goluri primite.
Actuala campioană a Angliei venea după un 6-1 la Villa, partidă în care Jesus, Mahrez, dar mai ales Aguero au strălucit. Guardiola e însă un antrenor care schimbă permanent formula de start, dispunând de jucători extrem de apropiați ca valoare. Ca atare, primii doi dintre fotbaliștii nominalizați mai sus au luat loc doar pe banca de rezerve azi, în locul lor fiind trimiși Bernardo Silva și Sterling, englezul aflat într-o evidentă criză de formă.
În consecință, City nu a mai fost "tăvălugul" de altădată, în ciuda faptului că putea deschide scorul prin De Bruyne, care a nimerit bara dintr-o lovitură liberă. Pe finalul primei reprize, oaspeții au dat lovitura, marcând prin Tosun, atacantul adus în această iarnă de la Everton.
După pauză, Pep a forțat, trimițându-i în teren pe Jesus și Mahrez, dar tot Aguero a fost cel care a strălucit. Argentinianul care etapa trecută a urcat pe locul 4 în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria Premier League, depășindu-le p Thierry Henry, a reușit o dublă, ajungând la 251 goluri la meciul 360 pentru "cetățeni".
City părea să fi făcut destule pentru o victorie dramatică, dar în minutul 90 Fernandinho a fost urmărit de ghinion. La o centrare de pe stânga a lui Zaha, brazilianul a înscris în propria poartă, stabilind rezultatul final.
Primul gol al lui Aguero cu Palace a reprezentat reușita cu numărul 250 în tricoul lui City, în Premier League. Doar trei fotbaliști în istoria campionatului Angliei au marcat mai mult decât argentinianul.
După 23 de meciuri, City are 48 de puncte și se află la 13 puncte distanță de Liverpool, care are și două meciuri mai puțin disputate. Din acest punct de vedere, "cormoranii" pot deschide sticla de șampanie: doar o catastrofă ar putea să îi mai oprească din drumul spre primul titlu după 30 de ani.

Rezultatele de azi din Premier League

  • Arsenal - Sheffield United 1-1
  • Brigton - Aston Villa 1-1
  • Manchester City - Crystal Palace 2-2
  • Norwich - Bournemouth 1-0
  • Southampton - Wolves 2-3
  • West Ham - Everton 1-1
Au mai rămas de jucat:
Burnley - Leicester (duminică, ora 16:00, Eurosport 1)
Liverpool - Manchester United (duminică, ora 18:30, Eurosport 1)
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo