Niciun manager al lui City nu a învins în Premier League de ziua sa de naștere, dar istoria părea să nu se repete, judecând după forma "cetățenilor" și după istoricul întâlnirilor directe. În ultimele cinci deplasări pe Etihad, londonezii au plecat cu 21 de goluri primite.
Actuala campioană a Angliei venea după un 6-1 la Villa, partidă în care Jesus, Mahrez, dar mai ales Aguero au strălucit. Guardiola e însă un antrenor care schimbă permanent formula de start, dispunând de jucători extrem de apropiați ca valoare. Ca atare, primii doi dintre fotbaliștii nominalizați mai sus au luat loc doar pe banca de rezerve azi, în locul lor fiind trimiși Bernardo Silva și Sterling, englezul aflat într-o evidentă criză de formă.
În consecință, City nu a mai fost "tăvălugul" de altădată, în ciuda faptului că putea deschide scorul prin De Bruyne, care a nimerit bara dintr-o lovitură liberă. Pe finalul primei reprize, oaspeții au dat lovitura, marcând prin Tosun, atacantul adus în această iarnă de la Everton.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
După pauză, Pep a forțat, trimițându-i în teren pe Jesus și Mahrez, dar tot Aguero a fost cel care a strălucit. Argentinianul care etapa trecută a urcat pe locul 4 în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria Premier League, depășindu-le p Thierry Henry, a reușit o dublă, ajungând la 251 goluri la meciul 360 pentru "cetățeni".
City părea să fi făcut destule pentru o victorie dramatică, dar în minutul 90 Fernandinho a fost urmărit de ghinion. La o centrare de pe stânga a lui Zaha, brazilianul a înscris în propria poartă, stabilind rezultatul final.
Primul gol al lui Aguero cu Palace a reprezentat reușita cu numărul 250 în tricoul lui City, în Premier League. Doar trei fotbaliști în istoria campionatului Angliei au marcat mai mult decât argentinianul.
După 23 de meciuri, City are 48 de puncte și se află la 13 puncte distanță de Liverpool, care are și două meciuri mai puțin disputate. Din acest punct de vedere, "cormoranii" pot deschide sticla de șampanie: doar o catastrofă ar putea să îi mai oprească din drumul spre primul titlu după 30 de ani.

Rezultatele de azi din Premier League

  • Arsenal - Sheffield United 1-1
  • Brigton - Aston Villa 1-1
  • Manchester City - Crystal Palace 2-2
  • Norwich - Bournemouth 1-0
  • Southampton - Wolves 2-3
  • West Ham - Everton 1-1
Au mai rămas de jucat:
Burnley - Leicester (duminică, ora 16:00, Eurosport 1)
Liverpool - Manchester United (duminică, ora 18:30, Eurosport 1)
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50