Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City recunoaşte superioritatea lui Liverpool: "Vine peste tine ca un animal, devii o pradă!"

Cristian Mihală

Publicat 18/10/2019 la 18:21 GMT+3

Liverpool este echipa momentului în Europa. O spune chiar Rodri, jucătorul lui City, pe care Guardiola îl apreciază în mod deosebit. Mijlocaşul "cetăţenilor" a comparat trupa lui Klopp cu un animal de pradă, capabil tot timpul să profite de cea mai mică slăbiciune a adversarului

Manchester City v Liverpool – Premier League – Etihad Stadium

Credit imagine: PA Sport

"Cormoranii" sunt în faţa derby-ului cu United, unul cu o însemnătate aparte în condiţiile în care un succes ar însemna egalarea recordului de victorii la rând în Premier League. Această bornă - 18 succese consecutive - îi aparţine campioanei City, care în perioada august - decembrie 2017 a bătut pe linie în campionat.
Sosit în această vară de la Atletico Madrid, pentru 70 de milioane de euro, Rodri a devenit unul dintre puţinii jucători inamovibili în angrenajul lui City. Deşi rival al lui Liverpool, mijlocaşul de 23 de ani a vorbit la superlativ despre ce a realizat Klopp pe Anfield.
"Jucăm în Premier League împotriva uneia din cele mai bune formaţii pe care am văzut-o în ultimii ani. Liverpool era văzută de mulţi drept o echipă reactivă, de contra-atac. Dar sunt mult mai mult decât atât. Formează o formaţie care te domină, care poate înscrie din faze fixe, mecanismele de pase sunt bine puse la punct, aduc multă varietate în jocul lor. E o formaţie foarte grea, foarte puternică şi fizic. Klopp i-a învăţat să vină peste tine ca un animal. Te atacă întâi unul, apoi altul, devii o pradă. Dar fiecare echipă are şi momente mai puţin bune de-a lungul unui sezon, noi trebuie să fim acolo, dacă astfel de momente vor veni pentru adversarii noştri", a spus Rodri în The Guardian.
Rodri et Roberto Firmino lors du Community Shield entre Liverpool et Manchester City

Rodri, de o inteligenţă aparte

Fiul unui inginer şi al unei femei de afaceri de succes, Rodri e considerat unul dintre cei mai inteligenţi jucători din lume. El nu iese mult în evidenţă, dar are un rol decisiv în stoparea atacurilor adverse.
De la 11 ani, de când a mers la Academia lui Atletico, Rodri a impresionat. Nu prin jocul prestat, ci prin faptul că avea o fire analitică: nu se bucura pur şi simplu de joc, cum făceau ceilalţi copii, ci încerca să îl înţeleagă. Acesta e şi unul dintre motivele pentru care Pep l-a vrut atât de mult pe Etihad, convins că mijlocaşul poate deveni creierul limpede al echipei, liderul de care are atât de multă nevoie după plecarea lui Kompany.
"Mijlocaşul la închidere, mai mult decât orice alt fotbalist de pe teren, trebuie să menţină ordinea, trebuie să aibă mintea limpede, trebuie să fie cel mai normal jucător de pe teren. Gândiţi-vă la Xabi Alonso, la Sergio Buquets, acest post nu e despre ceea ce poţi face tu pe teren, ci despre ce poţi face astfel încât echipei să îi fie cel mai bine. Atacanţii sunt sub lumina reflectoarelor pentru că ei înscriu, e de înţeles. Dar şi munca din spate e la fel de importantă. Tot ceea ce fac bine pentru echipă e bine şi pentru mine. Aşa gândesc de fiecare dată când intru pe teren", a mai spus Rodri.

Guardiola pregăteşte "remontada"

City vine după înfrângerea neaşteptată cu 0-2, pe teren propriu, contra lui Wolves. În acest moment, între Liverpool şi "cetăţeni" există un ecart de 8 puncte, care cu greu poate fi recuperat, deşi s-a disputat abia un sfert de campionat.
Trupa lui Guardiola nu a resimţit şocul ultimului eşec, tehnicianul catalan ştiind cum să îi facă pe jucători să conştientizeze unde au greşit şi să îi convingă că pot reveni cu şanse în lupta pentru titlu.
"Nimănui nu îi place să piardă, iar Guardiola nu o să accepte vreodată înfrângerea atât de devreme. Ştie cum să ne motiveze, ştie ce să ne spună, cum să ne ridice, astfel încât să nu "omoare" echipa. Ştim în ce situaţie suntem, am avut şi jucători accidentaţi, dar cel mai important e că ştim ce trebuie făcut pentru a deveni o formaţie mai bună. Trebuie să fim mai productivi în faţa porţii, pentru că ne creăm multe ocazii; şi, când facem pressing, trebuie să fim mai atenţi la apărare, pentru că ne expiunem la contra-atacuri", a concluzionat Rodri.
Atât Crystal Palace - Manchester City (sâmbătă, 19:30), cât şi Manchester United - Liverpool (duminică, 18:30), se văd pe Eurosport 1.

Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo