The Athletic anunță azi că fundașul central de picior drept, Jules Kounde, va fi aproape sigur următoarea achiziție a lui City. Vicecampioana Angliei a făcut o ofertă de 90 milioane de euro, adică suma aferentă clauzei de reziliere, iar apărătorul de 21 de ani va sosi zilele viitoare în Anglia pentru vizita medicală și pentru a semna contractul.
Jules Kounde nu va avea același impact în jocul aerian precum Koulibaly, măsurând doar 184 cm, însă compensează acest mic deficit printr-o poziționare excelentă și un joc de picior aproape perfect pentru un fundaș. În plus, are doar 21 de ani, astfel că e văzut de Guardiola drept un apărător care să fie o soluție pe termen lung.
Venit în sezonul trecut la Sevilla de la Bordeaux, Kounde i-a costat pe andaluzi 25 de milioane de euro, o sumă impresionantă pentru o formație care nu se luptă la titlu în Spania. Evoluțiile lui au fost excelente, cota i-a crescut, iar ibericii i-au fixat imediat o clauză de reziliere uriașă.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
În condițiile în care i-a ratat pe Koulibaly și Gimenez, City a intrat în criză de timp, mai ales că Eric Garcia va pleca, probabil, la Barcelona. Ca atare, Pep ar fi fost obligat să joace tot cu Fernandinho pe linia de fund în acest debut de sezon; asta în condițiile în care Laporte nu poate fi încă folosit, fiind mult în urmă cu pregătirea fizică.
În același timp, Guardiola caută să rezolve odată pentru totdeauna problemele din faza defensivă întâmpinate în stagiunea precedentă, cauzate de accidentări, precum și de greșelile copilărești comise în unele meciuri de Stones sau Laporte.

Ultimatumul lui City pentru Koulibaly a trecut

Kalidou Koulibaly a fost ținta numărul unu a lui City în această fereastră de mercato, însă negocierile cu Napoli au fost extrem de anevoioase.
Asta și pentru că părțile nu au discutat direct, oficialii lui City având o relație rece cu omologii italieni, după ce Aurelio De Laurentiis bătuse palma cu "cetățenii" în 2018 pentru transferul lui Jorginho, pentru ca apoi să îl cedeze la Chelsea, care a venit cu o ofertă superioară pe ultima sută de metri.
Ca atare, acum negocierile s-au purtat prin intermediul lui Fali Ramadani, agentul senegalezului, iar părțile nu au ajuns la un acord.
Napoli voia o sumă apropiată de 100 de milioane de euro, considerată de englezi nerealistă, în contextul în care formația din Sudul Italiei nu a prins un loc de Liga Campionilor, clasându-se abia pe 7 în Serie A. În plus, fundașul african va împlini în curând 30 de ani, astfel că echipa care îl va transfera se va baza pe serviciile lui 3 sau maximum 4 ani.
The Athletic notează că City i-a transmis lui Napoli că are termen până la finalul săptămânii trecute să accepte ultima ofertă trimisă de "cetățeni". Cum acest lucru nu s-a întâmplat, boardul vicecampioanei din Premier League s-a reorientat spre Kounde.
Manchester City debutează în noul sezon de Premier League astăzi, împotriva lui Wolves, în deplasare. Confruntarea poate fi urmărită de la ora 22:15, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47