Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City vrea să îl înlocuiască pe Sergio Aguero. Care sunt cele cinci variante ale lui Guardiola

Vlad Dumitrescu

Actualizat 14/02/2021 la 17:49 GMT+2

Manchester City este hotărâtă să nu îi mai prelungească contractul lui Sergio Aguero iar formația pregătită de Pep Guardiola îi caută înlocuitori.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Sergio Aguero a intrat în ultimele cinci luni ale contractului la Manchester City iar conducerea de pe Etihad a decis să nu îi mai prelungească înțelegerea, scrie Daily Mail. Argentinianul este cel mai bun marcator din istoria lui City însă vârsta și accidentările și-au spus cuvântul el evoluând foarte puțin în acest sezon.
Având în vedere această situație, Pep Guardiola a fost nevoit ori să se bazeze pe Gabriel Jesus, ori să joace fără niciun atacant ci cu un ”vârf fals”, pe acest rol perindându-se Mahrez, Sterling sau Foden în ultima vreme.
Chiar dacă formula pare una de succes, City fiind pe primul loc și în mijlocul unei serii de 16 victorii consecutive, Guardiola vrea ca din vară să aibă un vârf capabil să facă diferența și a făcut deja lista de cumpărături.
Spaniolul are cinci variante pe care le ia în considerare: Erling Haaland, Romelu Lukaku, Darwin Nunez, Danny Ings și Lautaro Martinez.

Erling Haaland, principalul favorit

Soluția evidentă ar fi Erling Haaland, însă cel mai probabil se va da o bătălie serioasă în această vară. Totuși, șansele lui City par să fie destul de bune, clubul fiind capabil să plătească o sumă considerabilă dar având și forța financiară de a plăti un salariu ”astronomic”.
A doua variantă ar fi Romelu Lukaku iar belgianul ar avea parte de o adevărată întoarcere spectaculoasă în Premier League după ce a plecat chiar de la rivala Manchester United. Totuși, Lukaku se simte excelent la Inter sub comanda lui Conte iar dacă echipa sa va lua titlul în acest sezon, va fi greu de convins să părăsească Serie A.
Surpriza de pe listă este reprezentată de Danny Ings și cel mai probabil englezul este ultima variantă sau chiar una care să completeze aducerea unui atacant - Ings ar urma să intre de pe bancă oricând ar fi nevoie. Rămâne de văzut dacă englezul este dispus să mai facă o încercare la nivel înalt după eșecul de la Liverpool.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo