ESPN, alături de profesorul Thomas Curran de la London School of Economics au creat un Index Anti-VAR care analizează cum ar fi arătat clasamentul Premier League dacă deciziile VAR nu ar fi existat.
Însă nu au fost eliminate doar golurile pentru a modifica rezultatele. A fost creat un algoritm care ia în considerare mai mulți factori precum forma, performanțele și forța iar acestea au fost puse laolaltă cu deciziile VAR.
Manchester City trece pe locul doi, Sheffield United este mai aproape de top 4 iar Wolves se află pe loc de cupe europene.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Liverpool se află pe primul loc cu același număr de puncte – deciziile VAR nu au avut niciun efect asupra echipei lui Klopp. Liverpool a primit o victorie la Manchester United (scorul a fost de 1-1) și un egal la Chelsea (au câștigat cu 2-1). Astfel, titlul nu pare să fie decis de VAR.
Totuși, Manchester City urcă pe poziția a doua și se află la doar șapte puncte de lider, având cu două puncte mai mult datorită golului anulat de VAR. La Tottenham însă, nici VAR-ul nu poate fi de folos – Spurs pierd un punct la City și cad pe locul 15.
https://i.eurosport.com/2019/10/19/2699015.jpg
Printre echipele care au beneficiat cel mai mult de VAR este și Leicester. Echipa lui Rodgers a primit patru decizii VAR în favoarea sa însă a pierdut trei puncte în clasamentul anti-VAR și cade pe poziția a patra. Leicester pierde de asemenea opt goluri pentru că este anulat cartonașul roșu al lui Ryan Bertrand din meciul cu Southampton. Astfel, victoria cu 9-0 se transformă în una cu ”doar” 3-0.
Southampton se duce însă pe ultimul loc în clasament, la o distanță de opt puncte de salvare. Victoria cu Sheffield devine o înfrângere și pierd punctul obținut la Wolves. Fără VAR, echipa lui Hasenhuttl pare sortită retrogradării.
Echipa care ar trebui să fie cea mai nemulțumită de VAR ar trebui să fie însă Wolves. Echipa lui Nuno Espirito Santo urcă pe locul șase, cu patru puncte mai mult.
https://i.eurosport.com/2019/11/14/2716808.jpg

Cifrele VAR

Total decizii schimbate: 29
Decizii care au dus la gol: 7
Goluri anulate: 18
Penalty-uri acordate: 5 (2 ratate)
Cele mai multe decizii pozitive: Leicester (4)
Cele mai multe decizii împotriva: Chelsea (4)
Singurul club care nu a avut nicio decizie schimbată: Newcastle
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52