Victoria din ultima etapă din Premier League a celor de la Liverpool în fața celor de la Manchester City a transformat-o pe echipa lui Jurgen Klopp în favorită la titlu. Fanii speră în primul succes după 30 de ani pentru formația care are 18 titluri în palmares, fiind depășită la acest capitol doar de marea rivală, Manchester United, cea care are 20 de titluri de campioană.
Liverpool are în acest moment 9 puncte peste campioana en-titre din Premier League și 8 puncte peste Chelsea și Leicester City. Cei de la Liverpool nu au dorit să vorbească despre titlu după victoria cu Man City, în condițiile în care mai sunt de disputat încă 26 de etape până la finalul sezonului.
Liverpool a dominat ultimul an
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
IERI LA 09:11
Încurajator pentru fanii celor de la Liverpool este constanța dovedită de echipa lui Jurgen Klopp. Într-un clasament care ia în considerare ultimele 26 de etape din sezonul trecut, astfel încât să fie cele 38 de partide dintr-un campionat, Liverpool este lider detașat cu 101 puncte! În ultimele 38 de partide în campionat, Liverpool a avut o medie de 2.66 puncte pe partidă.
Manchester City este pe locul 2 în acest clasament, cu 10 puncte mai puțin decât Liverpool. Îngrijorător pentru Pep Guardiola este că în acest interval City a pierdut nu mai puțin de 7 partide, în timp ce Liverpool are o singură înfrângere, cea din luna ianuarie de pe Etihad.
Chelsea și Arsenal sunt echipele care ocupă următoarele poziții în acest clasament, însă doar primii au un avantaj considerabil. În schimb, Arsenal este cu puțin în fața celor de la Man United, Leicester City sau Tottenham.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06