Este greu de crezut că Bravo se poate ridica la nivelul lui Ederson, însă la ce se poate aștepta City de la el?
Conform unei analize The Athletic, cea mai mare calitate a lui Bravo este, la fel ca la Ederson, felul în care se descurcă cu mingea la picior. Această abilitate, la care se adaugă familiaritatea cu sistemul lui Guardiola de pe vremea când a jucat la Barcelona sub comanda bunului prieten al lui Pep, Luis Enrique, a fost principalul motiv pentru care Bravo a ajuns la Manchester în vara lui 2016.
https://i.eurosport.com/2018/08/22/2402653.jpg
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
IERI LA 21:31
Guardiola se așteaptă de la echipa sa fie compusă practic din 11 jucători de teren, unul dintre ei fiind întâmplător și portar. Așteptarea ca portarul său să fie la fel de confortabil cu mingea la picior ca un mijlocaș reprezintă baza sistemului lui Guardiola. Faptul că portarul poate pasa când echipa are posesia permite fundașilor centrali să se distanțeze unii de alții dar și fundaților laterali să avanseze în teren. Astfel adversarii vor fi tentați să facă pressing la portar și să se deschidă, lucru de care City poate profita.
Chiar dacă Ederson are o distribuție a balonului excepțională, Bravo nu este nici el departe. Construcția din spate nu ar trebui să fie o problemă în absența brazilianului.
În ceea ce privește fizicul, Bravo nu este la același nivel cu Ederson și poate avea probleme uneori în a ajunge la balon, însă poate compensa cu reacții rapide.
Unde nu stă la fel de bine Bravo este la centrări. Dacă Ederson gestionează mingile înalte excelent printr-o agresivitate și poziționare excelentă, Bravo preferă să stea retras pe centrări și nu este la fel de convingător atunci când, rar, se hotărâște să iasă. Acest lucru poate transmite un semnal negativ fundașilor din fața sa.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00