Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Clauza anti Barcelona a expirat! Cât îi costă acum pe catalani transferul lui Sadio Mane

Nicu Savin

Publicat 24/11/2020 la 20:34 GMT+2

Începând cu următoarea perioadă de mercato, Barcelona va putea cumpăra din nou jucători de la Liverpool la un preț echivalent cu valoarea acestora.

Sadio Mane, FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Luis Suarez a părăsit-o pe Liverpool în 2014 și a semnat cu Barcelona, slăbind evident valoarea lotului "cormoranilor". Ulterior, gruparea engleză a fost hotărâtă să respingă orice ofertă a catalanilor pentru Philippe Coutinho, dar nu mai putut-o refuza și pe cea din ianuarie 2018, în valoare de 145 de milioane de €.
Plecarea lui Coutinho le-a lăsat un gust amar celor de la Liverpool, brazilianul fiind printre cei mai buni jucători din echipă. Oficialii de pe Anfield au vrut să se asigure că nu vor mai pierde atât de ușor cei mai valoroși jucători în fața catalanilor și au hotărât să impună o clauză anti Barcelona. Conform acesteia, catalanii ar fi trebuit să plătească o supra-taxă în valoare de 100 de milioane de € dacă vor mai vrea să transfere jucători de la Liverpool.
Potrivit jurnaliștilor de la The Times, această clauză a fost valabilă doar până la finele sezonului 2019-2020, astfel că Barcelona poate negocia cu Liverpool pentru orice jucător, prețul pe care va trebui să îl plătească în cazul ajungerii la o înțelegere fiind cel echivalent cu valoarea fotbalistului, nu unul cu 100 de milioane de € mai mare.

Mane ar putea ajunge la Barcelona pentru 120 de milioane de €

Sadio Mane a fost pe radarul Barcelonei în ultimele perioade de mercato, dar până la urmă acesta a rămas pe Anfield. Barcelona l-ar dori foarte mult pe senegalez și nici atacantul nu ar spune nu unei mutări pe Camp Nou, doar că situația financiară a catalanilor e una delicată.
Valoarea de piață a lui Sadio Mane este de 120 de milioane de €, conform site-ului transfermarkt.com, ceea ce înseamnă că în precedentele ferestre de transferuri prețul africanului ar fi fost 220 de milioane pentru catalani.
Faptul că acea clauză a expirat, face ca transferul lui Mane pe Camp Nou să devină mai realizabil, dar nici așa nu va fi deloc simplu. Bugetul clubului catalan a fost grav afectat de pandemia de Covid-19 și fondul salarial al echipei a scăzut drastic pentru acest sezon. Incertitudinea viitorului este încă mare, astfel că este greu de crezut că în vara viitoare, Barca ar putea face vreun transfer atât de răsunător.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo