Analiza realizată de Trustul Suporterilor lui Arsenal (AST) prevede că echipa londoneză va înregistra o pierdere de 19 milioane de lire sterline în bugetul alocat acestui an dacă restul sezonului competițional se va disputa cu porțile închise. Prinvind în viitor, daunele potențiale cauzate de COVID-19 sunt cu adevărat îngrijorătoare.
În cazul în care suporterii nu vor putea să-și susțină echipa de pe stadion în sezonul viitor, se preconizează ca echipa să piardă până la 144 de milioane de lire sterline (160 de milioane de euro) în următoarele 12 luni de zile. Această estimare presupune, în mod optimist, ca Arsenal să obțină calificarea în Europa League în sezonul viitor, iar că șefii clubului capabili să achite toate plățile viitoare. Dacă aceste scenarii nu se vor adeveri, situația londonezilor ar putea fi și mai grav.

Pierderi financiare uriașe pentru Arsenal

Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53
Pentru a combate pierderile financiare uriașe pentru următoarele luni, AST prevede că clubul va trebui să impună o reducere semnificativă a costurilor, cel mai probabil prin reducerea salariilor jucătorilor și/sau să se apeleze la sprijin financiar tangibil din partea proprietarului printr-un împrumut sau un nou capital. De asemenea, AST transmite faptul că suporterii nu ar trebui să se aștepte la oferte mari de transfer în următorii doi ani.
Mai exact, singurele sume care nu se schimbă acum sunt veniturile generate de banii împrumuturilor de jucători. În schimb, banii din bilete nu mai pot fi luate în calcul pentru o lungă perioadă de timp, cei din drepturile TV vor scădea, la fel și veniturile din afacerile din cadrul stadionului (spații comerciale, magazine, restaurante).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Arsenal, cel mai neașteptat transfer! Arteta a confirmat: "Suntem în discuții cu el"
16/09/2021 LA 15:20
Premier League
Klopp cumpără de la Real Madrid! 35 de milioane € pentru transferul iernii în Europa
09/09/2021 LA 09:03