Premier League este cel mai puternic campionat din lume. Forța financiară a cluburilor din Anglia atrag cei mai buni jucători, iar salariile plătite acestora sunt uriașe. Cluburi precum Crystal Palace și Leicester City au ajuns în primele 20 din Europa anul trecut, ca valorare totală a salariilor jucătorilor, ambele cluburi înregistrând facturi salariale cu mult peste 100 de milioane de £.
Pandemia de Covid-19 a afectat grav bugetele cluburilor în 2020, însă salariile fotbaliștilor au rămas la același nivel sau chiar au crescut la unele echipe.
Ultimele cifre date publicității cu privire la acest aspect arată că Manchester City rămâne clubul cu cel mai mare fond de salarii din Premier League. "Cetățenii" au cheltuit în sezonul precedent 351 de milioane de £ pe salariile jucătorilor.
Fotbal
Cât de greu este să fii antrenor în Premier League? Doar Espirito Santo îl mai salvează pe Nuno
ACUM 44 MINUTE

Liverpool a depășit-o pe Mancehster United la fondul de salarii

The Mirror anunță că Liverpool a trecut pe poziția secundă în acest top, cu un fond salarial de 325 de milioane de £. Întrucât "cormoranii" l-au transferat doar pe Minamino în stagiunea trecută, explicația ar fi faptul că o mare parte dintre jucători au primit bonusuri consistente pentru cucerirea titlului în Premier League.
Pe poziția a 3-a se află Manchester United, care a plătit sub formă de salarii 284 de milioane de £. Chelsea a cheltuit cu numai un milion mai puțin decât clubul de pe Old Trafford, în timp ce marile rivale din nordul Londrei, Arsenal și Tottenham, sunt cele mai "slabe" din BIG 6 în această privință (Arsenal-225 de milioane de £ și Tottenham-181 de milioane).
Va fi foarte interesant de urmărit care vor fi cifrele pentru sezonul în curs, când Chelsea ar putea urca serios în această ierarhie, dată fiind campania extraordinară de achiziții de dinaintea acestui sezon.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Chelsea dă asaltul asupra lui Juventus! Oferă 250 de milioane de € pentru cei mai valoroși jucători
ACUM 2 ORE
Liga Campionilor UEFA
Dezastru pentru o echipă din Champions League! Are 11 accidentați înainte de duelul de marți
ACUM 3 ORE