Potrivit The Times, oamenii aflați la conducerea primelor 6 echipe clasate din liga secundă au organizat ieri o întâlnire "secretă" în cadrul căreia au discutat posibilitatea ca niciuna din echipele aflate pe loc de promovare să nu primească accesul în Premier League, începând cu următorul sezon.
La ședința respectivă au participat oficialii cluburilor Leeds, West Brom, Fulham, Brentford, Nottingham Forest și Preston, care au hotărât că vor face apel în instanță dacă organizatorii Premier League vor declara sezonul nul și nu le vor acurda 3 locuri în primul eșalon din Anglia. Potrivit sursei citate, o nouă video-conferință va avea loc astăzi, de această dată împreună cu oficialii tuturor celor 24 de echipe din Championship.
Viziunea echipelor din Championship este total diferită de cea a cluburilor din Premier League, din punct de vedere a situației generate de coronavirus. Pe de-o parte, echipele din Premier League iau în calcul declararea nulă a stagiunii curente din toate ligile Angliei, în timp ce oficialii formațiilor din Championship exclud din start această variantă, deoarece la mijloc se află sume uriașe de bani asigurate de promovare.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31
https://i.eurosport.com/2020/02/23/2782542.jpg

Cluburile ar putea pierde 200 milioane de lire

Așadar, cluburile din eșalonul vor cu orice preț ca sezonul actual să fie încheiat, pentru ca 3 echipe să primească locuri în Premier League, ci nu doar Leeds și West Brom, primele 2 clasate, așa cum s-a vehiculat în ultima perioadă. Per total, promovarea cluburilor din Championship asigură 200 de milioane de lire sterline, sumă la care acestea nu sunt dispuse să renunțe prea ușor.
Iată cum arată primele 6 locuri din Championship, după 37 de etape:
  • 1. Leeds 71p
  • 2. West Brom 70p
  • 3. Fulham 64p
  • 4. Brentford 60p
  • 5. Nottingham Forest 60p
  • 6. Preston 56p
Dacă Leeds și West Brom se află deja pe loc de promovare directă, celelalte 4 cluburi vor trebui să joace un play-off, format din 2 semifinale și o finală, prin care să fie stabilită cea de-a treia echipă care merge în Premier League.
https://i.eurosport.com/2019/12/11/2734152.jpg

Scenariile posibile, generate de epidemie

La fel ca în majoritatea țărilor din Europa, toate competițiile din Anglia au fost suspendate până în luna aprilie din cauza pandemiei de Covid-19 anunțate de OMS săptămâna trecută. Perioada de amânare a meciurilor s-ar putea prelungi, o decizie finală urmând să fie luată cât mai curând. De când a fost anunțată suspendarea, în presa britanică s-au vehiculat mai multe zvonuri despre cum s-ar putea finaliza, în cele din urmă, sezonul curent. Jurnaliștii englezi au stabilit următoarele 3 variante:

Varianta 1: sezonul se reia

Premier League s-ar putea relua după această pauză, iar acest lucru ar reprezenta soluționarea firească, dacă e să ne gândim la criteriul sportiv.
Însă, presupunând că lucrurile se mișcă în direcția dorită din punct de vedere al coronavirusului, va exista o aglomerare imensă, fiind foarte complicat să se găsească date în calendar pentru terminarea stagiunii. Salvarea ar putea veni de la UEFA: dacă Euro 2020 va începe mai târziu sau dacă va fi amânat pentru 2021, așa cum s-a vehiculat, echipele vor avea suficient timp să încheie sezonul.
Cert e că Premier League deja caută date libere, astfel încât stagiunea să se poată termina, atâta timp cât riscul reprezentat de coronavirus nu va mai fi la fel de mare ca în prezent.
https://i.eurosport.com/2020/02/17/2778938.jpg

Varianta 2: anularea sezonului

Mai multe cluburi și-au exprimat opțiunea privind anularea completă a sezonului. În special formațiile care sunt în top 5 și care ar avea garanția calificării în Champions League, dar și echipele din subsolul clasamentului militează pentru o astfel de idee.
Acest lucru ar însemna că nu va exista o campioană, nimeni nu va retrograda, iar echipele vor merge pentru sezonul viitor de cupe europene în funcție de pozițiile ocupate acum în clasament. Se pune întrebarea ce se va întâmpla cu formațiile care se luptă pentru promovarea în Premier League. Există un scenariu prin care acestea vor primi un loc în prima ligă pentru sezonul viitor, urmând să se mărească numărul de echipe pentru o stagiune.

Varianta 3: Liverpool campioană, sezonul se consideră încheiat

O a treia ipoteză e repezentată de validarea rezultatelor de acum. Dacă în privința titlului, nu există lucruri de dezbătut, în condițiile avansului enorm pe care Liverpool îl are (ar fi o campioană meritorie), discuția se pune în privința formațiilor care retrogradează.
În acest context, Bournemouth, Aston Villa și Norwich ar urma să meargă în Championship. Lucrurile ar deveni foarte sensibile în această variantă, în contextul în care echipa lui Eddie Howe e pe 18, cu 27 de puncte, același număr de puncte adunat de Watford și West Ham. Golaverajul ar urma să facă diferența, ceea ce e considerat incorect.
Ar exista și o soluție de contopire a variantelor doi și trei: Liverpool să fie declarată campioană, dar nimeni să nu retrogradeze, urmând ca de la anul să asistăm la o primă ligă engleză că mai multe echipe (formațiile din Championship aflate pe loc de promovare ar urma să facă pasul în Premier League).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38