Cluburile din Premier League vor să schimbe modul în care deciziile pentru offside sunt luate de către sistemul VAR pentru a oferi un avantaj jucătorilor aflați în atac. The Times scrie că această propunere a venit după o întâlnire în reprezentați ai cluburilor și Mike Riley, directorul Professional Game Match Officials Ltd.
Riley le-a transmis cluburilor că 9 din cele 25 de goluri anulate pentru offside în acest sezon ar fi fost validate dacă se oferea un avantaj de 10 centimetri jucătorului aflat în atac. În ceea ce privește fazele la limită, au fost 10 de acest gen: doar 1 gol ar fi fost anulat.
Cluburile din Premier League nu doresc să mai existe cazuri în care un gol este anulat pentru un deget sau subraț, precum cazurile Teemu Pukki contra lui Tottenham sau Roberto Firmino cu Aston Villa.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Ceea ce doresc cluburile este ca atunci când sunt trasate liniile prin care se determină poziția atacantului și cea a fundașului, cea de-a doua să fie mai groasă astfel încât să acopere aproximativ 10 centimetri din spațiu real. În acest moment, în camera VAR, asistenții pot vedea linii de 1 milimetru, fiind o diferență semnificativă între ceea ce văd arbitrii VAR și ceea ce este afișat apoi în timpul partidelor.
Cluburile i-au solicitat lui Riley să ofere în luna aprilie un răspuns legat de viabilitatea acestei propuneri. Pentru a deveni valabilă, șefii Premier League ar trebui apoi să primească aprobare din partea IFAB.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08