Premier League ar putea introduce schimbări în regulament odată cu reluarea sezonului. Conform informațiilor Daily Mail, planurile de a mări numărul de schimbări de la trei la cinci, de a permite cluburilor să readucă jucători care nu au fost numiți inițial în lotul de 25 în ianuarie dar și cel de a avea un sistem cu mai multe mingi au fost contestate de mai multe cluburi. De asemenea, există nemulțumiri privind faptul că Premier League nu dorește să reevalueze folosirea VAR. Luna trecută, FIFA a hotărât că VAR poate fi abandonat pentru restul sezonului dacă se dorește.
Aceste probleme vor fi dezbătute la o ședință care se așteaptă a fi tensionată joi, înaintea unui vot oficial privind schimbările de regulament de săptămâna viitoare. Fiecare schimbare are nevoie de aprobarea a 14 cluburi din cele 20.
Multe cluburi susțin creșterea numărului de schimbări din cauza îngrijorărilor privind accidentările cauzate de un program aglomerat, Chelsea fiind cea care a propus ca numărul rezervelor de pe bancă să crească de la șapte la nouă.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31

Unele cluburi din Premier League sunt îngrijorate de integritatea competiției

Însă alte cluburi susțin că o astfel de schimbare majoră în timpul sezonului ar putea afecta integritatea competiției, cei cu loturi mai mici temându-se că vor fi dezavantajați.
Managerii care se mândresc cu pregătirea fizică a jucătorilor dar și cu munca pe care o depun aceștia se tem că vor pierde aceste avantaje. Antrenorul celor de la Brighton, Graham Potter, a declarat că se împotrivește acestui plan și a afirmat că multe cluburi din zona retrogradării sunt de acord.
Aston Villa ar beneficia de regula privind reînregistrarea jucătorilor. Portarul Tom Heaton și atacantul Wesley nu au fost trecuți pe lista trimisă la Premier League în ianuarie din cauza accidentărilor, însă ei pot juca acum. Însă cluburile care se bat cu Villa pentru a evita retrogradarea se vor opune unei astfel de reguli și lor li s-ar putea alătura echipele care încă nu au jucat cu Villa, precum Wolves sau Manchester United.
Mai mult unele cluburi susțin că ideea plasării mai multor mingi pe marginea terenului le-ar răpi jucătorilor oportunitatea de a se odihni cât mingea este în afara jocului, ceea ce ar putea fi problematic având în vedere că meciurile se vor juca vara, când temperaturile sunt crescute.
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38